Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Θεσπρωτία: Από θαύμα σώθηκαν μια 11χρονη και η μητέρα της – Κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού τους

Θεσπρωτία: Η μικρή Ηλιάνα βγήκε από την κρεβατοκάμαρα λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η σκεπή.

Από θαύμα σώθηκε η 11χρονη Ηλιάνα στο χωριό Σκάνδαλο Θεσπρωτίας, όταν χθες το βράδυ (19/1) από τον ανεμοστρόβιλο κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού της. Η 11χρονη με τη μητέρα πρόλαβαν ευτυχώς να βγουν λίγο πριν πέσει η σκεπή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το σπίτι άρχισε να τρέμει κατά την διάρκεια του ανεμοστρόβιλου. Η μικρή Ηλιάνα βγήκε από την κρεβατοκάμαρα και σε δευτερόλεπτα ακριβώς στο κρεβάτι που καθόταν πριν με τη μητέρα της έπεσαν κεραμίδια και ξύλινα δοκάρια και άλλα αντικείμενα.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Παραμυθιάς, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς.

Δύο στέγες κατοικημένων σπιτιών κατέρρευσαν στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επίσης, έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 5 φράχτες σπιτιών και 6 καμινάδες σε σπίτια. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς 3 στάβλοι.

Δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Συνεργεία του Δήμου Σουλίου και της ΔΕΗ με τη συνδρομή της Αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημίες.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε πάνω από 20 περιπτώσεις για να απομακρύνει δέντρα από δρόμους ή για να λύσει άλλα προβλήματα.

 

newsbomb.gr

Shares