Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Θέση για τη διάταξη περί βλασφημίας πήρε ο Ιερώνυμος:«Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών»…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να οπισθοχωρεί και να παίρνει πίσω τη διάταξη περί βλασφημίας, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και πρόσθεσε: «Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της “δικαιωματιστικής” λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό.

Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares