Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Θες να πάρεις καινούργιο κινητό; -Τα 20 smartphones που αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους….

Η αλήθεια είναι πως θα μας ήταν πιο εύκολο να βαθμολογήσουμε τα κινητά με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους μόνο, αλλά αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα τα πιο ακριβά smartphones να καταλαμβάνουν πάντα τις πρώτες θέσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, εκτός από μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις, πως τα ακριβά smartphones είναι συνήθως και τα καλύτερα. Πόσοι όμως μπορούν να αποκτήσουν μια τέτοια συσκευή χωρίς να κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς φαγητό για δυο μήνες τουλάχιστον;

Ένα καλό smartphone δεν βασίζεται μόνο στις δυνατότητες που παρέχει, αλλά στο κατά πόσο είναι προσιτό για τους καταναλωτές. Γιατί να θεωρείται καλό μόνο ένα smartphone που στοιχίζει τουλάχιστον ένα μηνιάτικο; Η σχέση τιμής ποιότητας αποδεικνύεται ακόμα πιο χρήσιμη συμβουλή στον τομέα της τεχνολογίας.

Το Business Insider συγκέντρωσε τα 20 καλύτερα smartphones της αγοράς στη σχέση συσκευής-τιμής.

Ποια είναι η κορυφαία 20αδα των value for money smartphones:

20.blackberry.jpg
20. BlackBerry Key2

Η μάρκα smartphone που έγινε γνωστή λόγω Ομπάμα, αλλά η κούρσα του design των smartphone την έφερε αρκετά πίσω στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Επίσης οι φήμες πως τα BlackBerry μπορούν εύκολα να γίνουν στόχος χάκερ, έχασαν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους.

Το BlackBerry Key2 είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό smartphone της λίστας μας καθώς διαθέτει πραγματικό πληκτρολόγιο! Όντας το σήμα κατατεθέν της BlackBerry, θα ξέρετε οτι θυσιάζετε χώρο από την οθόνη για το περίφημο πληκτρολόγιο. Αν δεν είστε μεγάλος θαυμαστής της BlackBerry η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα εντυπωσιαστείτε.

19.motorola.jpg
19. Moto G7

Η σειρά Moto G της Motorola θεωρείται από τις καλύτερες εκδόσεις smartphone που απευθύνονται στο μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού από τότε που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2013. Κάθε νέα γενιά της σειράς αποδεικνύεται ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ οι τιμές τους παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το καινούριο G7 διαθέτει μια σειρά από ανανεωμένα χαρακτηριστικά, και έχει αρκετές ρετρό εφαρμογές που θα ευχαριστήσουν τον κάθε χρήστη.

18.iphone.jpg
18. iPhone 7 και 7 Plus

Το iPhone 7 και 7 Plus έχουν κλείσει πλέον δυο χρόνια σε κυκλοφορία με τις πιο χαμηλές τιμές τους πλέον να προκαλούν τον κάθε καταναλωτή καθώς στηρίζονται στην ίδια πετυχημένη συνταγή.

Από τα χαρακτηριστικά των συσκευών της Apple είναι πως προσφέρουν καλύτερες εφαρμογές και χαρίζουν καλύτερη εμπειρία στον καταναλωτή, σε σχέση με τους μεγάλους αντιπάλους που χρησιμοποιούν λογισμικό Android. Υπάρχουν αρκετοί που επισημαίνουν πως η τεχνική υποστήριξη της Apple ξεπερνά κατά πολύ όσους κατασκευάζουν smartphones με λειτουργικό Android.

Τα iPhone 7 και 7 Plus προσφέρουν μια σειρά από εξαιρετικά χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στο νερό, η υψηλής ευκρίνειας κάμερες που αποδίδουν το ίδιο καλά και σε χαμηλό φωτισμό αποτελούν το χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων μοντέλων, όπως και οι πανίσχυροι επεξεργαστές που κρύβουν, ενώ μπορούν να συνδεθούν με οποιοδήποτε άλλη συσκευή ή εξάρτημα της Apple.

 

17.lg_.jpg
17. HTC U12+

Το HTC U12+ διαθέτει ένα πρωτότυπο design που το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συσκευές και απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν κουραστεί να βλέπουν τα ίδια σχέδια στα smartphone που κυκλοφορούν. Έρχεται σε τρία λαμπερά χρώματα που αλλάζουν όταν τα έχετε σε διαφορετικούς φωτισμούς.

Με διπλή κάμερα μπρος και πίσω, το HTC U12+ θεωρείται από τις κορυφαίες σε επιδόσεις συσκευές. Ένα από τα χαρακτηριστικά του HTC είναι οι επιλογές που βρίσκονται στα κουμπιά στο πλαϊνό μέρος της συσκευής που μπορούν να ενεργοποιήσουν διαφορετικές εφαρμογές και βοηθούς όπως το Google Assistant αλλά και το Alexa της Amazon.

16.razer_.jpg
16. Razer Phone 2

Το Razer Phone 2 προωθείται ως ένα gaming κινητό, κυρίως εξαιτίας της μοναδικής του εμφάνισης. Η οθόνη του μπορεί να κάνει refresh (ανανέωση) 120 φορές το δευτερόλεπτο. Για να αντιληφθείτε την σύγκριση, σκεφτείτε πως τα περισσότερα smartphones κάνουν ανανέωση της οθόνης τους περίπου 60 φορές το δευτερόλεπτο. Οι ταχύτατες ανανεώσεις της οθόνης του Phone 2 του επιτρέπουν να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα παιχνιδιού.

Ο ρυθμός ανανέωσής του, δεν κάνει απλά τα παιχνίδια να είναι καλά, αλλά επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα της συσκευής και προσφέρει μια εύχρηστη και ευχάριστη εμπειρία που δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλα smartphone. Το μοντέλο της Razer αναμένεται να αποτελέσει τον πήχη που θα έχουν να περάσουν όλες οι συσκευές και πως θα πρέπει να είναι όλες οι οθόνες.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το κινητό εκτός από την οθόνη του. Ο σχεδιασμός του κερδίζει τα βλέμματα όταν συγκρίνεται με τα περισσότερα κινητά με λειτουργικό Android, ενώ χαρακτηριστικά όπως η ασύρματη φόρτιση, η αντοχή στο νερό και τον εντυπωσιακό φωτισμό στο σήμα της εταιρείας το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Τα μεγάλα όρια στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης δίνουν μια ρετρό εμφάνιση στην συσκευή όμως κρύβουν τα πιο ισχυρά και καλύτερα ηχεία που υπάρχουν στην αγορά.

15.lg_.jpg
15. LG G7

Το LG G7 είναι ένα εξαιρετικό smartphone που σίγουρα έχει θέση στη λίστα. Διαθέτει οτιδήποτε θα μπορούσε να θέλει κάποιος από ένα smartphone, συμπεριλαμβανομένου και της απόδοσης, όπως και σπουδαία κάμερα αλλά και άλλα χαρακτηριστικά όπως ασύρματη φόρτιση και ανθεκτικότητα στο νερό.

Έχει μέχρι και υποδοχή για ακουστικά και ένα από τα πλέον δυνατά ηχεία που μπορεί να βρείτε σε smartphone. Όπως όλα τα τηλέφωνα LG, διαθέτει έναν ενισχυτή υψηλής ποιότητας για την καλύτερη ποιότητα μουσικής μέσω των ακουστικών. Επίδοση που ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα smratphones της αγοράς.

14.iphone.jpg
14. iPhone 8

Το iPhone 8 έρχεται με τον ρετρό σχεδιασμό του iPhone 6, αλλά με σύγχρονη πινελιά. Διαθέτει μια φιναρισμένη γυάλινη και μεταλλική θήκη, μια εκπληκτική κάμερα και πολύ δυνατές αποδόσεις. Με αυτό η Apple υποστηρίζει τόσο την ασύρματη όσο και την γρήγορη φόρτιση. Μια εφαρμογή που την διαθέτουν τα Android κινητά εδώ και χρόνια, αλλά έλειπε από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone.

13.huawei.jpg
13. Huawei Mate 20 Pro

Το Huawei Mate 20 Pro είναι το τελευταίο μοντέλο από την σειρά της εταιρείας τεχνολογίας και δείχνει ξεκάθαρα γιατί πολλοί καταναλωτές παγκοσμίως προτιμούν πλέον τις συσκευές Huawei, ακόμα και αν πρόκειται για τις πιο ακριβές συσκευές της εταιρείας. Η συγκεκριμένη συσκευή αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που ικανοποιεί τον καταναλωτή στα περισσότερα σημεία. Η αμερικανική αγορά που έχει αποκλείσει το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σίγουρα χειρότερη καθώς η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Huawei συνεχίζεται.

12.samsung.jpg
12. Samsung Galaxy S9

Το Galaxy S9 είναι ένα εξαιρετικό smartphone που διαθέτει κάθε πιθανή εφαρμογή που μπορεί να θελήσει ένας χρήστης smartphone. Διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές προσθήκες, ενώ ξεχωρίζει για την υψηλή ευκρίνεια του, ενώ έχει μια από τις καλύτερες κάμερες που μπορεί να βρει κάποιος σε smartphone. Ο σχεδιασμός του είναι υπέροχος, ενώ έχει και την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, και αντοχή στο νερό, όπως και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν το Galaxy S9 μια επιτυχημένη αγορά.

Γιατί δεν βρίσκεται λοιπόν στην κορυφή της λίστας μας; Άλλες συσκευές smartphone, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου συγγενή, το Galaxy S9 Plus έρχονται με διπλό σύστημα κάμερας, ενώ και το λειτουργικό Android που διαθέτει, δεν είναι το ίδιο εύχρηστο για όλους.

11.iphone.jpg
11. iPhone 8 Plus

Το iPhone 8 Plus θεωρείται από τις επιλογές που θα πρέπει να συμπεριλάβει ο κάθε καταναλωτής που θέλει να απολαύσει τον πυρήνα της εμπειρίας ενός iPhone. Μπορεί να διαθέτει ένα πιο παλιό σχεδιασμό, αλλά έρχεται με τον ίδιο μηχανισμό που διαθέτει το iPhone X και μια εξαιρετική κάμερα διπλής εστίασης, όπου ο ένας φακός είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην μεγιστοποίηση της εστίασης εικόνας.

10.samsung.jpg
10. Samsung Galaxy S9 Plus

Το Galaxy S9 Plus είναι κυρίως μια μεγαλύτερη έκδοση του κανονικού Galaxy S9, αλλά έχει ένα διπλό σύστημα καμερών, όπου οι δευτερεύοντες φακοί εξυπηρετούν την δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερο ζουμ. Το μοντέλο Plus έρχεται επίσης με RAM μεγαλύτερη από το κανονικό S9 και ανεβάζει την επεξεργαστική ταχύτητα.

Το Galaxy S9 Plus θεωρείται από τις κορυφαίες επιλογές smartphone επειδή είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα οτι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις 1.000 δολάρια για να αποκτήσεις μια κορυφαία συσκευή που σου προσφέρει τα πάντα. Είναι πάντα η καλύτερη πρόταση για όποιον ψάχνει ένα καινούριο smartphone.

9.iphonex.jpg
9. iPhone X

Μπορεί η Apple να έχει σταματήσει τις πωλήσεις πλέον του iPhone X, αλλά είναι ακόμα διαθέσιμο σε πολλά μαγαζιά. Αν και «τρέχει» ακόμα με το παλιό A11 τσιπ, πολλοί χρήστες iPhone δεν παρατηρούν αυτή την διαφορά στην απόδοση, συγκρινόμενο με το iPhone XS που έχει την νεότερη έκδοση τσιπ A12. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του λειτουργικού iOS 12 και την μέγιστη βελτιστοποίηση που φέρνει μαζί του.

Για πολλούς θεωρείται καλύτερη αγορά σε σχέση με ένα καινούριο iPhone XS που στοιχίζει πιο ακριβά για ελάχιστες μόνο αναβαθμίσεις. Αλλά αν πρόκειται να ξοδέψετε τόσο μεγάλο ποσό για ένα smartphone, τότε ίσως να μην σας ενοχλεί και τόσο να δώσετε κάτι παραπάνω για να αποκτήσετε το τελευταίο μοντέλο.

8.lg_.jpg
8. LG V40

Επιτέλους στη λίστα μπορεί να βρεθεί και ένα smartphone της LG. Το LG V40 είναι ένα εξαιρετικό smartphone που διαθέτει όλες τις συνηθισμένες καινοτόμες εφαρμογές που έχουν όλα τα κινητά με λειτουργικό Android και έρχεται με μια τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος που προσφέρει στον χρήστη μέγιστη λειτουργικότητα για να αποθανατίζουν τις πιο αγαπημένες τους στιγμές.

Με τον ευρυγώνιο φακό που αποτελεί σήμα κατατεθέν της LG και έναν ακόμη που προσφέρει την μέγιστη δυνατή εστίαση, το LG V40 αποτελεί την κορυφαία επιλογή για όσους επικεντρώνονται στην ποιότητα ήχου αλλά και εικόνας καθώς έρχεται μαζί με έναν ενισχυτή υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό της συσκευής που κάνει την μουσική να ακούγεται ακόμα καλύτερη μέσα από τα ακουστικά.

7.iphonexs.jpg
7. iPhone XS and iPhone XS Max

Τα πανάκριβα μοντέλα των 1.000 δολαρίων και άνω, iPhone XS και iPhone XS MAX αποτελούν την σχεδιαστική αφρόκρεμα της Apple που συνδυάζεται με απόδοση και εφαρμογές. Τεχνικά είναι τα πιο άρτια iPhone που θα μπορούσατε π[οτέ να αγοράσετε, αλλά η θέση τους στη λίστα επηρεάζεται και από τις υψηλότατες τιμές αγοράς τους.

Αν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε το λιγότερο 1.000 δολάρια για ένα smartphone τότε να το κάνετε με μια συσκευή iPhone X. Προσωπική άποψη είναι πως ένα τετραψήφιο νούμερο για smartphone, ειδικά ενώ δεν διαθέτει και γρήγορη φορτιστή ή έστω ένα USB-C αντάπτορα για τα παραδοσιακά σας ακουστικά.

Οι δυο συσκευές έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Η βασική τους διαφορά είναι στην οθόνη και το μέγεθος και είναι καθαρά θέμα επιλογής αν κάποιος προτιμά τα μεγαλύτερα ή μικρότερα τηλέφωνα.

6.samsung.jpg
6. Samsung Galaxy Note 9

Το Galaxy Note 9 είναι το καλύτερο smartphone με Android που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Samsung. Έχει μια μεγάλη οθόνη 6,4 ιντσών που δείχνει εξαιρετική με την τεχνολογία Samsung. Συνδυασμένο με τις σύγχρονες εφαρμογές που διαθέτει είναι μια άκρως παραγωγική και πολυχρηστική μηχανή. Παράλληλα η χρήση του στυλό S μπορεί να βοηθήσει όσους βρεθούν σε μια στιγμή έμπνευσης ή θέλουν να είναι καλύτερα οργανωμένοι.

Η τιμή του στα 1.000 δολάρια φαντάζει απαγορευτική, καθώς είναι πολλαπλάσια σε σχέση με ένα απλό smartphone, αλλά όταν συγκριθεί το Galaxy Note 9 με μια άλλη συσκευή του αντίστοιχου ποσού τότε η σύγκριση θα βγάλει νικητή το smartphone της Samsung.

5.samsung-galaxy.jpg
5. Galaxy S10 and Galaxy S10 Plus

Το Galaxy S10 είναι μια συνολική βελτίωση στον σχεδιασμό, την απόδοση και τις εφαρμογές, ενώ διαθέτει ταυτόχρονο το μυστικό επιτυχίας των smartphone της Samsung που τα κάνει ξεχωριστά.

Είναι ένα φανταστικό smartphone που συνοδεύεται με πολλές περισσότερες εφαρμογές και το φέρνουν ψηλά στη λίστα, με την ultra-wide κάμερα που έχει να ξεχωρίζει. Το κόστος του πάντως είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής όπως το Galaxy S10e.

4.google.jpg
4. Google Pixel 3 and Pixel 3 XL

Τα Pixel 3 και Pixel 3XL διαθέτουν αδιαμφισβήτητα τις καλύτερες κάμερες που υπάρχουν στην αγορά σε smartphone. Τρέχουν επίσης λογισμικό Android που είναι «καθαρό», καλοσχεδιασμένο και λαμβάνει τις αναβαθμίσεις αμέσως μόλις τις εκδίδει η Google. Κάτι το οποίο ελάχιστα τηλέφωνα android μπορούν να καταφέρουν αυτή την στιγμή.

Οι νέες Pixel 3 συσκευές έρχονται με διπλή κάμερα για selfie, με την μια να μπορεί να πάρει κανονικές φωτογραφίες και η άλλη έχει την δυνατότητα για ultra-wide angle selfies.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δυο συσκευές είναι το μέγεθος της οθόνης και ο σχεδιασμός, όπου το Pixel 3 έχει ένα πιο παραδοσιακό σχέδιο smartphone, με το Pixel 3 XL να κάνει το βήμα παραπάνω στο design, ίσως ανεπιτυχώς για πολλούς, αλλά σίγουρα όχι «deal breaker».

2.samsung10e.jpg
3. iPhone XR

Το iPhone XR είναι ίσως το πιο όμορφο σε σχέση με τους υπόλοιπους ακριβούς ανταγωνιστές του, όπως το iPhone XS, και XS Max. Στην ουσία προσφέρει την εμπειρία που χαρίζει και η σειρά XS με λιγότερα όμως «μπιχλιμπίδια» και φυσικά χειρότερη ανάλυση καθώς τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την OLED οθόνη και την διπλή κάμερα. Μια τίμια όμως ανταλλαγή που εξοικονομεί 250 δολάρια.

Στα 750 δολάρια το iPhone XR έχει εξαιρετική τιμή για iPhone με τόσο μεγάλη οθόνη και τις τελευταίες εφαρμογές, με μόνο του ψεγάδι βέβαια ότι δεν διατίθεται και σε μικρότερα σε μέγεθος μοντέλα.

 

2. Galaxy S10e

Το Galaxy S10e είναι ίσως το καλύτερο smartphone στη σχέση ποιότητας τιμής από οποιοδήποτε Android ή Apple που βρίσκεται πάνω από την αξία των 700 δολαρίων.

Διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με το Galaxy S10, που ξεκινάει στα 900 δολάρια, και έχει μια εξαιρετική οθόνη, τέλεια κάμερα και μια ultrawide κάμερα, ένα σένσορα για τα δαχτυλικά αποτυπώματα, που λειτουργεί καλύτερα από το αντίστοιχο του Galaxy S10 και είναι και φθηνότερο.

Όποιος θέλει ένα μικρό σε μέγεθος οθόνης τηλέφωνο Android πρέπει οπωσδήποτε να βάλει το Galaxy S10e στην λίστα του.

one.jpg
1. OnePlus 6T

Το OnePlus 6T δεν έρχεται με τις πολλές εφαρμογές που συνοδεύουν τις υπόλοιπες συσκευές της λίστας, όπως η ασύρματη φόρτιση, επίσημες βαθμολογίες αντίστασης στο νερό, ή φακούς κάμερας που μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Παρ’ όλα αυτά όμως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάνει τα πάντα και τα κάνει καλά. Δείχνει ωραίο, τραβάει φωτογραφίες, τρέχει με Android και έχει εφαρμογές, φορτίζει γρήγορα, και έχει μεγάλη διάρκεια η μπαταρία του. Όλα αυτά στην άκρως θελκτική τιμή των 550 δολαρίων, ειδικά όταν συγκρίνεται με συσκευές των 750 δολαρίων και άνω.

Δεν υπάρχει εφαρμογή που θα θέλει να κάνει χρήση ο κάτοχος της συσκευής και δεν θα μπορεί να την κάνει με το OnePlus 6T. Αποτελεί την καλύτερη πρόταση στην αντιστοιχία ποιότητας-τιμής και υψηλών επιδόσεων.

 

economistas

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares