Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

«Θερίζουν» τα ιρανικά drones αυτοκτονίας Shahed-136 σε Χάρκοβο και Ντόνμπας: Σταμάτησαν την ουκρανική αντεπίθεση

Εξολοθρεύουν Ουκρανούς διοικητές και καταστρέφουν ουκρανικές οχυρές θέσεις

Oι Ρώσοι έκαναν εκτενή χρήση του ιρανικού drone-αυτοκτονίας Shahed-136 τα οποία παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες, στα μέτωπα του Ντόνμπας και του Χάρκοβο, κατά των ουκρανικών δυνάμεων και κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις προκαλώντας μεγάλες απώλειες κατά την διεξαγωγή τους την τελευταία εβδομάδα.

Αφιέρωμα στα ιρανικά drones Kamikaze Shahed-136 έκανε και η αμερικανική εφημερίδα WSJ αναφέροντας πως αποτελούν «νέο κίνδυνο για τις ουκρανικές δυνάμεις» και ήδη έχουν πραγματοποιήσει συντριπτικά πλήγματα στην περιοχή του Χάρκοβου.

Μάλιστα οι Ουκρανοί διοικητές λένε πως σε αυτά οφείλεται η αποτυχία των ουκρανικών επιχειρήσεων.

Το Shahed-136 μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα και να επιτεθεί σε δυνάμεις της πρώτης γραμμής, σε μονάδες διοικητικής μέριμνας, βάσεις, συστήματα ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα.

Λειτουργεί ως «φρουρός» επιτηρώντας μία συγκεκριμένη περιοχή και στοχοποιώντας τον εχθρό όταν αυτός εισέρχεται στην περιοχή αυτή.

Στις εικόνες που ακολουθούν, ιρανικό Shahed-136 έχει καταστρέψει ουκρανικό πυροβόλο ACS 2S3.

O Oυκρανός ταγματάρχης Yriy Gulik εξολοθρεύτηκε από χτύπημα ιρανικού drone αυτοκτονίας. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ουκρανίας που σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας.

pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares