Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν και να τελειώσουν-Τι ζητούν οι έμποροι…

Ο Ιούλιος πλησιάζει, με τα καταστήματα και τους καταναλωτές να ετοιμάζονται, σταδιακά, για τις φετινές θερινές εκπτώσεις…

Η πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο, ενδέχεται να επηρεάσει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα «τρέχουν» οι θερινές εκπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου -μια ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές- και ολοκληρώθηκαν στις 31 Αυγούστου.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι θερινές εκπτώσεις αναμένεται φέτος να ξεκινήσουν στις 13 Ιουλίου (Δευτέρα) και να ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου (πιθανότατα την Κυριακή, 30 Αυγούστου). Οι έμποροι, ωστόσο, έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το παραπάνω σενάριο. Σε επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, ζητούσε τη μετατόπιση της ημερομηνίας έναρξης των θερινών εκπτώσεων κατά 15 ημέρες.

Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΕΣΑ τότε οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με τους εμπόρους, αυτή η αλλαγή θα τούς δώσει τη δυνατότητα να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν απούλητα κατά την περίοδο της καραντίνας.

Να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά, εκ νέου, την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων κάνοντας λόγο για έναν «παρωχημένο θεσμό».

Πηγή: iefimerida.gr

Shares