Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Θέλουν να σπάσουν την απεργία των φορτηγατζίδων

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να διατάξει την επιστροφή των οδηγών φορτηγών καυσίμων και χάλυβα στην εργασία τους

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ ζήτησε από το υπουργικό του συμβούλιο να είναι έτοιμο να εκδώσει μια “επικείμενη” εντολή επιστροφής στην εργασία για τους απεργούς οδηγούς φορτηγών στις βιομηχανίες πετρελαίου και χάλυβα, εν μέσω αυξανόμενων διαταραχών στη μεταφορά βασικών υλικών στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, αναφέρει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει “κάθε μέτρο” για να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία των εταιρειών και του κοινού, δήλωσε ο Γιουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του σήμερα.

“Το πετρέλαιο, ο χάλυβας και άλλοι τομείς που αναμένεται να δουν πρόσθετες ζημιές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να εκδώσουν άμεσα εντολή επιστροφής στην εργασία”, δήλωσε ο πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. Η οικονομία βρίσκεται σε ομηρία από τους απεργούς φορτηγατζήδες, δήλωσε ο Γιουν.

Μια τέτοια εντολή θα ήταν η δεύτερη από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας από τότε που οι φορτηγατζήδες ξεκίνησαν απεργία στις 24 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη, ο Γιουν διέταξε τους απεργούς οδηγούς φορτηγών τσιμέντου να επιστρέψουν στην εργασία τους, μια κίνηση που επικρίθηκε από το συνδικάτο των φορτηγατζήδων ως “στρατιωτικός νόμος”. Ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο διάταγμα τίθεται σε ισχύ για τους οδηγούς από τότε που τέθηκε σε ισχύ το 2004.

Οι αποστολές τσιμέντου έχουν ανακάμψει στο 80% των συνήθων επιπέδων από τότε που η κυβέρνηση διέταξε τους οδηγούς φορτηγών του κλάδου να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ ο όγκος των λιμενικών εμπορευματοκιβωτίων έχει ανακάμψει στο 70% περίπου, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, οι ζημιές σε άλλες βιομηχανίες έχουν αυξηθεί, με προϊόντα αξίας 3 τρισεκατομμυρίων γουόν (2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στους τομείς του πετρελαίου, του χάλυβα, των πετροχημικών και άλλων προϊόντων να μην μπορούν να μεταφερθούν από το Σάββατο, ανέφερε. Ορισμένες κατασκευαστικές διαδικασίες ανεστάλησαν σε περίπου το 60% των σχεδόν 1.300 οικοδομικών περιοχών σε εθνικό επίπεδο, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των βενζινάδικων που υποφέρουν από ελλείψεις καυσίμων.

Shares