Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Θέλουν να μας “πασάρουν” συνεκμετάλλευση -Αν δεν “ξυπνήσουμε” θα το πληρώσουμε ακριβά…

Την άποψη, ότι κάποιοι “προωθούν” τη λύση της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία των ενεργειακών κοιτασμάτων και ως απάντηση ο ελληνικός λαός πρέπει να αφυπνιστεί, εξέφρασε στον FOCUS FM ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη , δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι “θέλουν να μας “πασάρουν” ό,τι κοίτασμα είναι στα διεθνή ύδατα, να το μοιραζόμαστε. Πρέπει να συστρατευτούμε, να ξεσκεπάσουμε αυτή τη φιλολογία. Θα μας το παρουσιάσουν ως λύση win-win, καζάν-καζάν, που λέει ο Ερντογάν και ό,τι κοίτασμα υπάρχει απέναντι από την Πιερία, ή την Επανωμή, πέρα από τα 6 μίλια, η Τουρκία να δικαιούται μερίδιο”.

Τόνισε, ότι η υπόθεση ξεκίνησε το ‘ 94, “όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι, ο Παπανδρέου ήταν ασθενής και δεν μπορούσε να το κάνει( επέκταση στα 12 μίλια). Ακολούθησε ο Σημίτης με πολιτική κατευνασμού, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα”, σημείωσε ο κ.Κατεντερίδης.
“Θα το πληρώσουμε ακριβά αν δεν ξυπνήσουν οι πολίτες”, τόνισε.

Επεσήμανε μάλιστα πως ναι μεν ο Ερντογάν δεν πάει καλά στη Συρία και τη Λιβύη, αλλά δεν μας συμφέρει ως Ελλάδα να ξαναπέσει στην “αγκαλιά” του ΝΑΤΟ.
“Η Δύση κάνει ότι μπορεί για να ξαναβάλει στο νατοϊκό “μαντρί” την Τουρκία. Άλλη ήταν η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας με την Τουρκία “σφιχταγγαλιασμένη” με τη Ρωσία και άλλη στην αγκαλιά της δύσης”, εξήγησε.

Προέβλεψε μάλιστα, ότι αν η Τουρκία κλείσει τα Στενά, θα ακολουθήσει γενικευμένος πόλεμος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Σ.Καλεντερίδη στον FOCUS FM, εδώ:

Shares