Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“Θέλω το παιδί μου να πάει σχολείο. Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι ελληνικό ή ΑΡΑΒΙΚΟ”…

Τον Μάιο του 2016 είχε πραγματοποιηθεί ένα διεθνές πρότζεκτ με 39 φράσεις οι οποίες είχαν γραφτεί σε αφίσες και κατέκλεισαν την πρωτεύουσα.Σε διαφόρους δρόμους των Αθηνών οι πολίτες διάβαζαν φράσεις του τύπου «Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον καπιταλισμό» ή «θα άλλαζα έτσι για πλάκα τους λευκούς σε μαύρους και τους μαύρους σε λευκούς».

Οι άνθρωποι που έγραψαν τις φράσεις  ήταν παιδιά και ενήλικες αιτούντες άσυλο, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις που τους έθεσε ο Τιμ Ετσελς -σκηνοθέτης και ιδρυτής της μακροβιότερης πειραματικής ομάδας της Αγγλίας Forced Entertainment- στα ερωτήματα: «Τι θα άλλαζες στον κόσμο, στη ζωή σου, στον εαυτό σου, στη χώρα, στην πόλη, στη γειτονιά σου ή, έστω, στη θέα από το παράθυρό σου; Και τι απαιτείται για να συντελεστούν αυτές οι αλλαγές;».

Η αφίσα που είχε προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν μία που έγραφε το εξής: “Θέλω το παιδί μου να έχει τη δυνατότητα να πάει σχολείο. Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι ελληνικό ή αραβικό σχολείο. Όλα είναι εκπαίδευση”.

Αυτή την αφίσα δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έγραψε:

“Δεν υπάρχει αυτός ο ανθελληνισμός πια! Έχουν ξεπεράσει τα όρια της βλακείας οι ανθέλληνες! Φτιάξαμε μια χώρα με τα χρήματα μας (εμείς οι Έλληνες χριστιανοί) και έρχονται τώρα με το ζόρι να επιβάλλουν ό,τι ανοησία ανθελληνική τους κατέβει!

Δείτε το σχετικό tweet:

Shares