Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Θέλετε μαλλιά λαμπερά και υγιή; 5 σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέξετε…

Θέλετε μαλλιά λαμπερά και υγιή;  5 σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέξετε...

Προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά είναι σημαντικό να τα περιποιείστε τακτικά. Αυτό φυσικά, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να τα λούζετε καθημερινά, προκειμένου να τα διατηρήσετε καθαρά.

Μην ξεχνάτε ότι αν λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερο από ό, τι χρειάζεται, τα απογυμνώνετε από τα φυσικά έλαια που τα διατηρούν υγιή, καθιστώντας έτσι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Μειώστε τον αριθμό των φορών που χρησιμοποιείτε σαμπουάν σας σε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα και προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά ζεστό ή υπερβολικά κρύο νερό.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας;

Στην παρακάτω gallery θα βρείτε τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε!

Δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίηση. Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, προτιμήστε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν προκειμένου να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό λαμπερά.

Χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα. Οι υγρές τρίχες είναι πιο ευαίσθητες και εύθραυστες, οπότε το χτένισμα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο. Προσπαθήστε να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας πριν μπείτε για μπάνιο.

Δεν εφαρμόζετε σωστά το conditioner. Κατά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας μαλλιών, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να την τοποθετείτε στις ρίζες. Ξεκινήστε από τη μέση και συνεχίστε απλώνοντάς την προς τις άκρες.

Πιάνετε αλογοουρά τα μαλλιά σας αμέσως μετά το μπάνιο. Είναι σημαντικό να δώσετε λίγο χρόνο στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, εφαρμόζοντας κάποια κρέμα ή μάσκα μαλλιών προκειμένου να τα φροντίσετε. Στη συνέχεια μπορείτε να δημιουργήσετε μία χαλαρή πλεξούδα για να αποφύγετε την φθορά τους.

Κάνετε υπερβολική χρήση του ξηρού σαμπουάν. Μπορεί να είναι μία εύκολη και αποτελεσματική λύση αλλά αν το χρησιμοποιείτε συχνά θα φράξετε τα τριχοθυλάκιά σας, πράγμα που οδηγεί σε τριχόπτωση. Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση του σε μία φορά την εβδομάδα.

onmed.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares