Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Θάσος: Μπήκαν κλειδαριές σε όλα τα εκκλησάκια -Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εικόνων…

Κλειδαριές σε όλα τα παρεκκλήσια της Θάσου βάζει η Ιερά Μητρόπολη…

Συγκεκριμένα, να τοποθετήσει κλειδαριές σε όλα τα παρεκκλήσια της Θάσου, μετά τον πρωτοφανή βανδαλισμό ανήμερα των Θεοφανείων στις εικόνες δυο παρεκκλησίων έξω από την πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα, αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου (ΦΝΘ). Κάτοικοι του νησιού, που την ημέρα των Θεοφανείων είχαν επισκεφθεί τα παρεκκλήσια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι εικόνες της Παναγίας και του Χριστού είχαν δεχθεί πυροβολισμούς.

Με ψυχολογικά προβλήματα ο άντρας που πυροβόλησε τις εικόνες στη Θάσο

Δυο μέρες μετά το πρωτόγνωρο γεγονός, που αναστάτωσε την κοινωνία του νησιού, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν τον δράστη. Πρόκειται για ένα νεαρό άντρα, μόνιμο κάτοικο της Θάσου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ο οποίος πυροβόλησε τις εικόνες με αεροβόλο όπλο.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θάσου

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου εκφράζει τη θλίψη της για το γεγονός και ταυτόχρονα καταδικάζει την πράξη του νεαρού άντρα σημειώνοντας ότι ο πυροβολισμός των εικόνων «δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρησκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου, που έχει ανάγκη από ψυχολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία.

Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μια κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στη μη ομαλή εφηβική ανάπτυξη του δράστη».

Κλειδαριές στα παρεκκλήσια της Θάσου

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι με απόφαση του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου, αποφασίζεται να μπουν κλειδαριές σε όλα τα παρεκκλήσια του νησιού και όσοι θέλουν να τα επισκεφθούν να έρχονται πρώτα σε συνεννόηση με τους εφημέριους των ενοριών όπου υπάγονται τα παρεκκλήσια για να τους ανοίξουν, προκειμένου όπως αναφέρεται «να διαφυλαχθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας».

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι ο προκάτοχος του μητροπολίτη κ. Στεφάνου, ο μακαριστός μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., κυρός Προκόπιος, «σε συνεργασία με τους εφημερίους του νησιού, προέβη στην υποχρεωτική τοποθέτηση κλειδαριών στα εν λόγω παρεκκλήσια, δυστυχώς δέχθηκε εκ μέρους κάποιων ανεύθυνων και κοινωνικά ανωρίμων ανθρώπων μεγάλη αντίδραση και δεν ολοκλήρωσε την απόφασή του αυτή».

«Ας αντιληφθούν επί τέλους κάποιοι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, «ότι δεν μπορούμε να αφήσωμε τα ιερά παρεκκλήσιά μας εντελώς απροστάτευτα από τις κακόβουλες και άρρωστες καταβολές όλων εκείνων που μπορούν μέσα στις επιλογές τους, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα να φθάσουν σε τέτοιες επικίνδυνες και ασεβείς συμπεριφορές.

Δεν θα επιτρέψωμε σε οποιονδήποτε θελήσει στο μέλλον με τέτοιους τρόπους να προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα του ιερού κλήρου και τους ευσεβούς λαού μας. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για να μην επαναληφθούν παρόμοια ασεβή για την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή γεγονότα».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares