Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023

Θάνος Πλεύρης: Φταίνε όλοι, εκτός από αυτόν!

Θράσος και μετακύλιση ευθυνών για τις ελλείψεις φαρμάκων

Γιατροί, γονείς, παγκόσμια κρίση, Πούτιν, λαθροεξαγωγείς. Για τον Θάνο Πλεύρη φταίνε οι πάντες εκτός από τον… Θάνο Πλεύρη που ενώ έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας, φαίνεται πώς εκείνο που το ταιριάζει περισσότερο είναι το… Υπουργείο Ανευθυνότητας. 

Ο ίδιος δηλώνει ξανά και ξανά ότι οι ελλείψεις φαρμάκων «είναι παγκόσμιο πρόβλημα». Την ίδια ρητορική δηλαδή που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για όλες τις αποτυχίες της, σε πανδημία, ακρίβεια, φωτιές κλπ.

Αφού ανακοίνωσε χθες «μέτρα ασπιρίνη» που δεν αντιμετωπίζουν τον πυρήνα του προβλήματος της έλλειψης φαρμάκων, ο ίδιος φρόντισε σήμερα να «παίξει» το χαρτί της μετακύλιση ευθυνών που είναι άλλωστε και το δυνατό «όπλο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Φυσικά, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για μικροπολιτική.

«Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οφείλεται στη χαμηλή παραγωγή και έλλειψη πρώτων υλών, που η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό γιατί έχει εγχώρια παραγωγή, όπως αποδέχεται το σύνολο της ελληνικής και πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας. Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες χώρες η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια φαρμάκων στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και οι όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται μόνο στα ιδιωτικά φαρμακεία» δήλωσε ο Πλεύρης.

πληροφορίες newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares