Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αγαπητή και τύγχανε σεβασμού σε όλη τη Σκωτία ενώ ο θάνατός της σήμερα είναι μια τεράστια απώλεια που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Σε δήλωσή της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η Στέρτζον είπε ότι η βασίλισσα ήταν παρούσα στη ζωή της χώρας για πάνω από 70 χρόνια. Η Στέρτζον ηγείτο της εκστρατείας για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είχε δηλώσει ότι η Ελισάβετ θα παρέμενε αρχηγός κράτους εάν η Σκωτία γινόταν ανεξάρτητη.

«Η Σκωτία την αγαπούσε, τη σεβόταν και τη θαύμαζε. Όπως λένε όλοι, η Αυτή Μεγαλειότης σπάνια ήταν πιο χαρούμενη από τις στιγμές που βρισκόταν στη Σκωτία, στο αγαπημένο της Μπαλμόραλ».

«Ελπίζω ότι προσφέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένειά της το γεγονός ότι πέρασε τις τελευταίες ημέρες της σε ένα μέρος που αγαπούσε τόσο πολύ», δήλωσε η Στέρτζον.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε ειρηνικά στην κατοικία της στη Σκωτία σήμερα.

Η είδηση ότι η υγεία της επιδεινώθηκε έγινσε γνωστή νωρίς το απόγευμα όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, κάτι που οδήγησε τα μέλη της οικογένειάς της να σπεύσουν στη Σκωτία για να βρεθούν στο πλάι της.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ επικράτησε εκκωφαντική σιγή όταν η σημαία χαμήλωσε μεσίστια. Το πλήθος πλησίασε στις πύλες του Μπάκιγχαμ την ώρα της θυροκόλλησης της ανακοίνωσης για τον θάνατο της Ελισάβετ στις μαύρες σιδερένιες πύλες. Στη μεγάλη λεωφόρο Μολ που οδηγεί στο παλάτι, τα γνωστά μαύρα λονδρέζικα ταξί είχαν σχηματίσει ουρά αποτίοντας φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του Καμίλα, η ‘βασιλική σύζυγος’, θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ, πριν επιστρέψουν αύριο στο Λονδίνο, όπου ο νέος μονάρχης αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares