Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Το Δρομοκαΐτειο αναμένει την ΕΔΕ για τη νοσηλεύτρια από τον «Αγιο Ανδρέα»

patra_nekros_nosokomeio-0

Το Δ.Σ του Δρομοκαϊτειου όπου υπηρετούσε επί 15 έτη η νοσηλεύτρια, αμέσως μόλις λάβει το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιανού στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας σε ό,τι αφορά τη μόνιμη νοσηλεύτρια υπηρεσίας η οποία τον παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο, θα αναμένει η διοίκηση του νοσοκομείου Δρομοκαϊτειο προκειμένου να προχωρήσει την πειθαρχική διαδικασία.

Αυτό αποφάσισε, κατά πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ψυχιατρικού νοσοκομείου. Στο Δρομοκαΐτειο, όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, εστάλη σήμερα το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης καθώς εκεί ανήκει οργανικά η νοσηλεύτρια. Μάλιστα, φαίνεται ότι περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος της νοσηλεύτριας.

Το Δ.Σ του Δρομοκαϊτειου όπου υπηρετούσε επί 15 έτη η νοσηλεύτρια, αμέσως μόλις λάβει το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η νοσηλεύτρια τέθηκε χθες από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» σε αναστολή καθηκόντων για έναν μήνα – πρόκειται για το μέγιστο διάστημα που μπορεί να επιβάλλει η διοίκηση για πειθαρχικό ζήτημα εργαζόμενου. Αναμένεται και η διοίκηση του Δρομοκαϊτειου να επικυρώσει την ποινή της αναστολής καθηκόντων για έναν μήνα στη νοσηλεύτρια και να αιτηθεί την περικοπή του μισθού για το διάστημα αυτό.

Στο συμβάν εμπλέκεται και άλλη νοσηλεύτρια, η οποία είναι επικουρική, και της οποίας η σύμβαση διακόπηκε μέχρι τη διερεύνηση του ζητήματος και την απόδοση ευθυνών.

 

Πηγή: protothema.gr

Shares