Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Τη Δευτέρα το βούλευμα για τον αστυνομικό

Ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό θα κληθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για συμπληρωματική απολογία μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από πυροβολισμό.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έσβησε έπειτα από εννέα μέρες νοσηλείας, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να αποφασιστεί αν ο αστυνομικός θα προφυλακιστεί ή όχι για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, ο οποίος κατέληξε, τη στιγμή που οι Ρομά ζητούν την προφυλάκισή του.

Ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό θα κληθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για συμπληρωματική απολογία. Κατόπιν ο ανακριτής θα ζητήσει από τον εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος του 34χρονου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα προσαχθεί ο αστυνομικός ούτε σε κάποιον ανακριτή ούτε σε κάποιον εισαγγελέα γιατί ο κύριος κατηγορούμενος, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι ελεύθερος. Είναι με περιορισμό να μείνει στο σπίτι του μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί το βούλευμα των Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης».

Σε ερώτημα εάν έχει αλλάξει η κατηγορία μετά τον θάνατο του 16χρονου ο κος Κούγιας ανέφερε: «Για την ώρα δεν έχει κληθεί ο πελάτης μου ούτε από την εισαγγελέα, γιατί δεν έχει αρμοδιότητα, μπορεί ο ανακριτής ο ίδιος και πρέπει να το κάνει, να επεκτείνει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο».

newsbomb.gr

Shares