Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Θανατηφόρος ιός μετατρέπει περιστέρια σε «ζόμπι» – Φόβοι για εξάπλωση-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Μια θανατηφόρα ασθένεια μαστίζει τα περιστέρια και τα μετατρέπει σε «ζόμπι»

Η Βρετανία βρίσκεται σε συναγερμό για να τα προστατέψει, αφού μεταδίδεται γρήγορα, προκαλεί φρικτά συμπτώματα και δεν υπάρχει θεραπεία.

Για την ώρα, η ασθένεια έχει εμφανιστεί στο Τζέρσεϊ και τα περισσότερα από τα μολυσμένα περιστέρια έχουν θανατωθεί ενώ οι υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας φοβούνται για τη ραγδαία μετάδοσή της και στα πουλιά των υπόλοιπων περιοχών της χώρας.

Ήδη, καταφύγια ζώων έχουν προειδοποιήσει για το ξέσπασμα του παραμυξοϊού, την ιογενή ασθένεια που είναι «πάντα θανατηφόρα», δεν υπάρχει θεραπεία για την αντιμετώπισή της και προκαλεί φρικτά συμπτώματα.

Τι είναι ο παραμυξοϊός

Η συγκεκριμένη ασθένεια που μαστίζει τα περιστέρια είναι η ψευδοπανώλη των πτηνών ή ασθένεια του Νιουκάστλ και προκαλείται από έναν παραμυξοϊό, ο οποίος εισβάλλει στα πτηνά και τα σκοτώνει.

Πριν αυτά πεθάνουν, όμως, χάνουν γρήγορα βάρος, έχουν έντονη διάρροια με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, δεν μπορούν να πετάξουν και να κινηθούντρέμουν τα φτερά τους ενώ ο λαιμός τους στρίβει σε εντελώς ασυνήθιστες γωνίες.

Αν και ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους, είναι θανατηφόρος για τα πτηνά και τα σκοτώνει μέσα σε λίγες ημέρες.

newsit.gr

Shares