Παρασκευή , 14 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Θα μας τρελάνουν οι ΜΚΟ με τους λαθρομετανάστες

ΜΚΟ κάνει λόγο για 330 εγκλωβισμένους μετανάστες στον Έβρο.

Οι Αρχές στον ποταμό Έβρο βρίσκονται εδώ και ημέρες σε πλήρη επαγρύπνηση, ειδικά στα σημεία εκείνα, όπου η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει να υπάρχει φράχτης.

ΜΚΟ κάνει λόγο για 330 εγκλωβισμένους μετανάστες στον Έβρο. Σύμφωνα πάντα με τη ΜΚΟ, οι εγκλωβισμένοι μετανάστες φέρονται να είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται εκεί εδώ και ημέρες.

Ωστόσο, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η ενημέρωση που έχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι πως πρόκειται για περίπου 70 άτομα. Στην απέναντι πλευρά της όχθης του ποταμού φαίνεται πως οι λεονταρισμοί του Ερντογάν ξεκίνησαν αμέσως μετά τη νέα εκλογή του. Κι αυτό γιατί μόλις πριν από λίγα 24ωρα, πέρασαν τον Έβρο 91 μετανάστες.

Οι Αρχές στον ποταμό βρίσκονται εδώ και ημέρες σε πλήρη επαγρύπνηση, ειδικά στα σημεία εκείνα, όπου η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει να υπάρχει φράχτης. Αυτά τα σημεία εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι δουλέμποροι των αθώων ψυχών.

Έβρος: Απεγκλωβίστηκαν οι 91 μετανάστες από τη νησίδα

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση της Ελλάδας, στην οποία συμμετείχαν συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και FRONTEX για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση δεκάδων μεταναστών που εγκαταλείφθηκαν επί τουλάχιστον τρεις ημέρες σε νησίδα στην περιοχή Μαρασιά του Έβρου.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες των μεταναστών και οι εκκλήσεις τους για βοήθεια συγκλόνισαν, καθώς αναμεσά τους βρίσκοταν πολλά γυναικόπαιδα, ενώ οι προμήθειές τους σε νερό και τρόφιμα είχαν εξαντληθεί

Η ελληνική πλευρά κινητοποιήθηκε άμεσα, όταν οι μετανάστες βρέθηκαν εντός της επικράτειας.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με βάρκες μετέφεραν τους μετανάστες, οι οποίοι εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία με προορισμό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares