Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέξας – Ντόναλντ Τραμπ: Θα διοργανώσει συνέδριο υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής παρά την προπαγάνδα

Μόνο οργή (στους δικαιωματιστές) μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της NRA, της οργάνωσης υπέρ των όπλων στις ΗΠΑ, όχι μόνο να κάνει το συνέδριό της, παρά το μακελειό στο σχολείο Robb στην πόλη Ουβάλντε, αλλά να το κάνει και στο Τέξας! Κι εκεί θα βρεθεί για να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ!

Με τη χώρα ακόμη σοκαρισμένη από το θάνατο 19 παιδιών και δυο δασκάλων, οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ φαίνεται πως δεν… επηρεάζονται από τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Τέξας. Και την Παρασκευή (27.05.2022), η NRA θα κάνει κανονικά το συνέδριό της και μάλιστα στην πολιτεία του μακελειού (σ.σ. στο Χιούστον του Τέξας θα γίνει) και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν… σκέφτηκε καν να μην παραστεί!

«Η Αμερική χρειάζεται αληθινές λύσεις και αληθινή ηγεσία αυτή την περίοδο, όχι πολιτικούς και κομματικές σκοπιμότητες», ανέφερε ο Τραμπ μέσω του Truth Social, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που έφτιαξε για τον… εαυτό του όταν τον απέκλεισαν όλοι οι υπόλοιποι.

«Και γι’ αυτό θα τιμήσω τη δέσμευση που έκανα πριν από πολύ καιρό να μιλήσω στο συνέδριο της NRA στο Τέξας», πρόσθεσε, υποσχόμενος πως θα εκφωνήσει λόγο «σημαντικό για τον αμερικανικό λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην πρόεδρος δείχνει με αυτό τον τρόπο, και μάλιστα εσκεμμένα, την αντίθεσή του στον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, «αηδιασμένος και κουρασμένος» από τις επαναλαμβανόμενες σφαγές στη χώρα, διερωτήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μερικές ώρες μετά το μακελειό στην Ουβάλντε, «πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;».

Τα λεγόμενα mass shootings, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων με τέσσερα ή περισσότερα θύματα στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ που οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, έχουν αποδειχθεί ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν, αφού αδυνατούν να προωθήσουν οποιοδήποτε φιλόδοξο νόμο για το ζήτημα, κυρίως λόγω της ισχύος του λόμπι των όπλων στο Κογκρέσο.

Χαρακτηρίζοντας τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Ρομπ πράξη «μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία», η NRA αποποιήθηκε κάθε ευθύνη και επιβεβαίωσε πως το συνέδριό της στο Χιούστον θα γίνει.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στατιστικά, στις περισσότερες των περιπτώσεων από τους πυροβολισμούς,  τα όπλα των δραστών τα αγόρασαν από την μαύρη αγορά, ενώ οι ίδιοι είναι διαταραγμένοι κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Στην Καλιφόρνια, όπου υπάρχουν αυστηροί νόμοι για οπλοκατοχή, σημειώνει πρωτιά στον αριθμό πυροβολισμών.

 

newsit.gr

Shares