Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Τετραμερής συνάντηση των Υφ.Εξωτερικών Ρωσίας, Τουρκίας, Συρίας και Ιράν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

«Η Ρωσία προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια προκαταρκτική συνάντηση για την προετοιμασία αυτής της τετραμερούς συνάντησης»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα πως οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως ο Ιρανός ομόλογός του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ήθελε να συμμετάσχει στις συνομιλίες ανάμεσα στην Τουρκία, τη Συρία και τη Ρωσία και πως η Τουρκία το δέχθηκε ασμένως.

Τσαβούσογλου: Σχεδιάζουμε συνάντηση ανάμεσα στους τέσσερις υπουργούς Εξωτερικών

«Η Αστάνα είναι σε κάθε περίπτωση το μόνο σχήμα που έχει επιβιώσει για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Συρία. Τώρα σχεδιάζουμε μια συνάντηση ανάμεσα στους τέσσερις υπουργούς Εξωτερικών», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμιραμπντολαχιάν.

«Η Ρωσία προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια προκαταρκτική συνάντηση για την προετοιμασία αυτής της τετραμερούς συνάντησης. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα», πρόσθεσε.

Η Μόσχα υποστηρίζει μια προσέγγιση ανάμεσα στη Δαμασκό και την Άγκυρα. Φιλοξένησε τον Δεκέμβριο συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών και στοχεύει σε συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και τελικώς των προέδρων.

pronews.gr

Shares