ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ-Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ!!!
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ξεκίνησε , μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Πρωτοδικείο Φλώρινας η δίκη, για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης με την οποία επιχειρήθηκε να τεθούν οι βάσεις για να εδραιωθεί «μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα», μέσω της έγκρισης λειτουργίας του σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».
Θυμίζουμε πως η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου έγινε μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Λύσης και του Προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου.
Καθώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι έτεροι Καππαδόκες του ευρύτατου κοινοβουλευτικού φάσματος, ούτε υποτονθορύζοντας δεν τόλμησαν να πουν κάτι για την απόφαση ίδρυσης του εν λόγω “κέντρου” , που αποτέλεσε ύβρις για τον Ελληνισμό, τον Πολιτισμό και την Ιστορία του!!!
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΚΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ) 3.2023
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΙΕΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2023 ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!ΣΗΜΕΡΑ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ;" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ, ΔΗΘΕΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΣΧΟΛΕΙΑ,ΔΗΘΕΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑ! Δείτε το βίντεο #Βελοπουλος #τεμπη_εγκλημα #Τεμπη_Τραγωδια #μακεδονια pic.twitter.com/Cp7ELiiFTb
— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) March 18, 2023
Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» σύμφωνα με τον κο Νικόλαο Αρβανίτη (Διπλωματικό Συντάκτη και Διαχειριστή του www.komotinipress.gr) στην αρχή της συγκρότησής του εμφανίστηκε διαδικτυακά τον Ιούλιο 2022 κι ενώ βρισκόταν σε κλιμάκωση ο υπόγειος υβριδικός ελληνοτουρκικός πόλεμος και ο ιστότοπός του που παρείχε υπηρεσίες «διδασκαλίας μακεδονικής γλώσσας». Η έδρα του συγκεκριμένου κέντρου εκτιμάται ότι βρισκόταν εκτός Ελλάδας, σε χώρα με έντονη παρουσία μεταναστών από την πρώην ΠΓΔΜ.
Ο κος Αρβανίτης συμπληρώνει ότι είναι γεγονός πως μέλη και των δύο προαναφερθέντων κέντρων συνδέονται με τον σκληρό εθνικιστικό πυρήνα των εγκαθέτων του Τουρκικού Προξενείου της Θράκης. Να επισημανθεί ότι συνεργάζονται επίσης η Μακεδονική πολιτιστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Krste Misirkov» και το ακροδεξιό, «Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης» σε θέματα που αφορούν στις γλωσσικές και εθνικές μειονότητες και βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης σε διεθνή forums.
Ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως: «ο προσχηματικός θόρυβος που δημιουργήθηκε σχετικά με το “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας” προήλθε από συγκεκριμένους παρακυβερνητικούς και παρασυστημικούς κύκλους της πρώην ΠΓΔΜ/Βόρειας Μακεδονίας που ενισχυόμενοι από εξωχώριες δομές προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Β. Μακεδονίας, να πλήξουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην παρούσα φάση εντόνων γεωπολιτικών διεργασιών όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τις εξελίξεις στο Ρωσο-Ουκρανικό Μέτωπο και την διαμόρφωση ενός νέου πολυπολικού κόσμου».
Ο βασικός στόχος σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας είναι η διατήρηση και η καλλιέργεια της Μακεδονικής διαλέκτου στην χώρα μας. Ειδικότερα, η οργάνωση της διδασκαλίας της επίσημης «μακεδονικής» γλώσσας στους πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας και ταυτόχρονα η εισαγωγής της γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις της ΜΚΟ.
Επιπλέον, η ενθάρρυνση και έγκριση της μελλοντικής ίδρυσης παιδαγωγικών τμημάτων στα υπάρχοντα πανεπιστήμια για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών της γλώσσας θα είναι το επόμενο βήμα της οργάνωσης.
Μένει μόνο να δούμε στην πράξη πόσο καθοριστική και σημαντική θα είναι η συμβολή του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στην «προαγωγή» της γλώσσας σε μία χώρα που δυσκολεύτηκε και ακόμα ταλαιπωρείται να αναγνωρίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύντομο χρονικό της Υπόθεσης και της Παρέμβασης του Κ. Βελόπουλου.
Μετά από προσφυγή του Προέδρου του κόμματος, κ. Κ. Βελοπουλου, ο Εισαγγελέας του Αρ. Πάγου, κ.Ντογιακος, δρομολόγησε τις διαδικασίες για την ανακοπή, ακυρώνοντας την σύσταση του ανθελληνικού σωματείου στην Φλώρινα.
ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΕΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΩΣ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!!!
Ιδού και το επίσημο έγγραφο του αιτήματος του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης:
Ειδικότερα ο κ. Ντογιάκος, παρενέβη κατά της πρωτόδικης απόφασης, που ενέκρινε τη λειτουργία σωματείου για τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και ζήτησε την άσκηση ανακοπής.
Συγκεκριμένα ο ανώτατος εισαγγελέας, με παρέμβασή του, ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή, να ασκήσει ανακοπή κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», και το οποίο μεταξύ των σκοπών του θέτει και τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και την «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα».
Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα: Αντιδράσεις
Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 27/7/2022 και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, που τοποθετήθηκαν αρνητικά, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία σε άρθρο που δημοσίευσε τη σχολίασε ως «νομικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη την ασκηθείσα ανακοπή».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της Eισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας, το καταστατικό του σωματείου θεωρεί δεδομένη την αυθαίρετη θέση «ότι υφίσταται στα όρια της ελληνικής επικράτειας ως ομιλούμενη μια ξένη γλώσσα, η «μακεδονική», οποία «ομιλείται ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας».
Όπως διευκρινίζει η Eισαγγελέας, ως «μακεδονική» αναγνωρίζεται η γλώσσα μόνο των πολιτών του κράτους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. «Ο προσδιορισμός της γλώσσας “μακεδονική”, που αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, μόνο περιγραφική ομοιότητα ενέχει με τη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας, που αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με αυτήν, ως σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο, κατά κάποιους, ομιλούνταν στα γεωγραφικά όρια της Μακεδονικής Περιφέρειας της Ελληνικής Δημοκρατίας… Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “Μακεδόνες” πολίτες, που ομιλούν αυτή τη γλώσσα, αλλά Eλληνες πολίτες, που ομιλούν την ελληνική γλώσσα, είναι πρόδηλο ότι οι ως άνω σκοποί του αναγνωρισθέντος σωματείου δεν είναι διόλου σαφείς, καθώς το καταστατικό του είναι αντικειμενικά πρόσφορο να δημιουργήσει παραπλανητική εικόνα και την εντύπωση ότι το αναγνωρισθέν σωματείο ενδεχομένως να επιδιώκει την προώθηση άλλου γλωσσικού ιδιώματος υπό τον τίτλο μακεδονική γλώσσα, μη υπαρκτού στην Ελλάδα…».
Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνει ότι, «από τη σκοπούμενη συστηματική καλλιέργεια σε βάθος χρόνου στον πληθυσμό της Μακεδονίας και της Θράκης μιας άλλης, ξένης γλώσσας που αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία ως γλώσσα ενός ξένου κράτους που συνορεύει με την ελληνική επικράτεια, προκύπτει αντίθεση του σκοπού του σωματείου με την ελληνική τάξη και ασφάλεια».