Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ακόμα 4 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ σε βάρος άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 55 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Είχαν στην κατοχή τους συνολικά 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας με σκοπό τη διακίνησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν με το Child Protection System, το ίδιο σύστημα δηλαδή που εντόπισε τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Μετά από επικοινωνία με τους διαδικτυακούς παρόχους και την άρση απορρήτου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν οι διευθύνσεις τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022 βρέθηκαν:

-Laptop

-23 σκληροί δίσκοι

– ένα usb

Οι συλληφθέντες είναι ένας άνερτγος 35χρονος και ένας 38χρονος ο οποίος εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, βρέθηκε πλήθος υλικού, φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Όσον αφορά τους άλλους δύο άνδρες, 50 και 55 ετών, που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μένουν στον Πειραιά.

Tαυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν συνέτρεχαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares