Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν σε Φαρμακονήσι, Σύμη και Κάρυστο

Στην ανεύρεση σορών προχώρησε την Πέμπτη το Λιμενικό Σώμα.


Δύο σοροί σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν σε βραχώδη ακτή Νοτιο-Ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στη Λέρο και θα παραδοθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σορός εντοπίστηκε και στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αιμιλιανού στη Σύμη. Πρόκειται για άνδρα κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1,70, που φορούσε βερμούδα χρώματος θαλασσί.

Αλλά και στην Κάρυστο, εντοπίστηκε ακόμη μία σορός άνδρα στην παραλία Αλυκές Kαρύστου, η οποία σύμφωνα με το Λιμενικό συνδέεται με το πρόσφατο ναυάγιο μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή, στο Στενό Καφηρέα. Έχουν διασωθεί 12 άνθρωποι ενώ μετά και τη νέα σορό που εντοπίστηκε, οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από την περιοχή είναι 28.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη επί βραχώδης ακτής ΝΑ ν. Φαρμακονησίου.
Οι δύο σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων, περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στην ν. Λέρο από το ναυαγοσωστικό σκάφος, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σύμης, για την ύπαρξη σορού εντός ύδατος, στην θαλάσσια περιοχή Ν-ΝΔ Αγ. Αιμιλιανού ν. Σύμης.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και περισυνέλεξε την ανωτέρω σορό. Πρόκειται για άνδρα, ύψους περίπου 1,70, κανονικής σωματικής διάπλασης, ενώ έφερε βερμούδα χρώματος θαλασσί.
Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο της Ρόδου.
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καρύστου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης, στην θαλάσσια περιοχή “ΑΛΥΚΕΣ” Καρύστου.
Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε ύψος περίπου 1,80, ηλικία απροσδιόριστη, ενώ έφερε λαδί παντελόνι φόρμας και μαύρη μπλούζα.
Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

in.gr

Shares