Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» φτάνουν Αθήνα

Τα μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που θα παραστούν στην κηδεία


Στην τελετή αναμένεται να παραστούν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, και ανιψιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, ενώ η μητέρα του Φελίπε, βασίλισσα Σοφία όπως και η πριγκίπισσα Ειρήνη, αδελφές του εκλιπόντος, βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Παρών αναμένεται να είναι και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, όπως και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Ισπανίας.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Αννας-Μαρίας, ο Ολλανδός βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας και η πρώην βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη επίσης αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Οι ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι την βρετανική βασιλική οικογένεια αναμένεται να εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Ελισάβετ και αδερφή του Κάρολου.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στην Αθήνα θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Αλβέρτος του Μονακό και η αδερφή του, ο Δούκας του Λουξεμβουργου Ερρίκος, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν και ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών.

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα αυθημερόν τη Δευτέρα για την κηδεία.

Για την κηδεία είναι πιθανό να έρθουν στη χώρα εκπρόσωποι και άλλων βασιλικών οικογενειών, όπως ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, ο Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, καθώς επίσης και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία

«Φωτιά» έχουν πάρει οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Το πρωί του Σαββάτου η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στο Τατόι που τη Δευτέρα θα γίνει η ταφή. Χθες η οικογένεια του εκλιπόντος τέλεσε τρισάγιο στο πρώτο νεκροταφείο.

Η Λίνα Μενδώνη επέβλεψε τις εργασίες που γίνονται στο χώρο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ταφή του έκπτωτου μονάρχη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, η σύζυγος του εκλιπόντος, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι αδελφές του βρέθηκαν στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, μετά από σχετική άδεια και τέλεσαν το τρισάγιο για τη συμπλήρωση των τριών ημερών από το θάνατο του Κωνσταντίνου στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Στην κηδεία του πρώην μονάρχη αναφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση πήρε μία συγκεκριμένη απόφαση που πιστεύω ότι είναι σωστή. Ο τέως βασιλιάς να ταφεί ως ιδιώτης γιατί πολύ απλά υπήρξε αρχηγός κράτους του βασιλείου της Ελλάδας το οποίο δεν υφίσταται πια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Star, ήταν επιθυμία των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να κουβαλήσουν το φέρετρο στην κηδεία του και έτσι θα γίνει. Στα πλάνα φαίνεται ο Παύλος με τον Νικόλαο και τα παιδιά του Παύλου να το σηκώνουν, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει και τη Δευτέρα, μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας.

Μάλιστα, ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο, όπως και κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και ακόμη ένα πρόσωπο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα.

Της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares