Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Εδώ είναι το σημείο που θα ταφεί

Δίπλα στους τάφους των προγόνων του, στα «βασιλικά κτήματα» στο Τατόι, θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που πέθανε την Τρίτη (10.01.2023) σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία».

Στο Τατόι έχει ταφεί και η μητέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981, σε πολύ πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες και με νωπές τις μνήμες του δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό.

Όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, ενώ στην τελετή θα παραστεί από την πλευρά της κυβέρνησης μόνο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.


Από το πρωί στο χώρο του “βασιλικού κοιμητηρίου” πραγματοποιούνται εργασίες, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και να είναι έτοιμος για την ημέρα της ταφής.


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από αρκετούς ιεράρχες. Ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

 

newsIT.gr/ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares