Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τεντώνεται το σχοινί – Οι Patriot φτάνουν στην Πολωνία

Η Γερμανία “τρέχει” τη μετεγκατάσταση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην Πολωνία

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τη μετεγκατάσταση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην Πολωνία την ερχόμενη εβδομάδα.

Αμέσως μετά τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Βαρσοβίας και του Βερολίνου, μια ομάδα αναγνώρισης πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη στην Πολωνία, όπως πληροφορήθηκε η Deutsche Presse-Agentur από κύκλους ασφαλείας. Οι Γερμανοί στρατιώτες πρόκειται να επιθεωρήσουν τις κατάλληλες θέσεις για το σύστημα αεράμυνας και στη συνέχεια να αναπτύξουν σύντομα τρεις μονάδες πυρός στην Πολωνία. Στόχος είναι η προστασία κρίσιμων υποδομών στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

Αφού ένας πύραυλος έπληξε πολωνικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στα μέσα Νοεμβρίου, η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στον εταίρο του ΝΑΤΟ συστοιχίες αεράμυνας Patriot για να εξασφαλίσει τον εναέριο χώρο της. Στην αρχή υπήρξε διαφωνία, διότι η πολωνική πλευρά πρότεινε απροσδόκητα ότι θα ήταν καλύτερο να παραδοθούν τα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, παρόλο που αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης αεράμυνας του ΝΑΤΟ. Τώρα υπάρχει συμφωνία επί της αρχής. Το σύστημα Patriot μπορεί να προσβάλει εχθρικά αεροσκάφη, τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ. Η εμβέλειά του υπερβαίνει τα 60 χιλιόμετρα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares