Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Τέλος» στον μύθο του «κακού Ερντογάν» & των «καλών Τούρκων»: Το 81% των Τούρκων υποστηρίζει τη «Γαλάζια πατρίδα»…

«Τέλος» στον μύθο του «κακού Ερντογάν» & των «καλών Τούρκων»: Το 81% των Τούρκων υποστηρίζει τη «Γαλάζια πατρίδα»...

Έρευνα της Κάπα Research αποκαλύπτει πως το 81% των Τούρκων υποστηρίζει τις τουρκικές έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, βάζοντας έτσι τέλος στην ρητορική των ελληνικών ΜΜΕ πως ο Ερντογάν είναι ένας «τρελός Σουλτάνος» που κάνει πράγματα αντίθετα από την θέληση του «φιλελληνικού» τουρκικού λαού.

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και ειδικά την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων υποστηρίζει τις κινήσεις του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης του νέου «αγαπημένου» των ελληνικών ΜΜΕ Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Συγκεκριμένα έρευνα της Κάπα Research, η οποία πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα & Τουρκία αποκαλύπτει: 

Αναφορικά με το θέμα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, οι κάτοικοι της Ελλάδας θεωρούν ότι με τις έρευνες που πραγματοποιεί η Τουρκία στην περιοχή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και έχει καταστεί παράγοντας αστάθειας στην περιοχή σε ποσοστό 91%, ενώ οι γείτονες σε ποσοστό 81% λένε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και σωστά κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

«Τέλος» στον μύθο του «κακού Ερντογάν» & των «καλών Τούρκων»: Το 81% των Τούρκων υποστηρίζει τη «Γαλάζια πατρίδα»...Στο υποθετικό σενάριο, που τα πράγματα εκτραχυνθούν και εάν σε κάποιο σημείο η [ελληνική/τουρκική] κυβέρνηση θεωρήσει ότι εμποδίζονται ή καταπατούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της [Ελλάδας/Τουρκίας] και οι δύο λαοί επιθυμούν να εξαντληθούν οι πιθανότητες διαλόγου. Όμως οι κάτοικοι της Ελλάδας παρουσιάζονται πιο έτοιμοι για την επέμβαση του στρατού (46%) από ότι αυτοί της Τουρκίας (35%).

«Τέλος» στον μύθο του «κακού Ερντογάν» & των «καλών Τούρκων»: Το 81% των Τούρκων υποστηρίζει τη «Γαλάζια πατρίδα»...Για την Αγία Σοφία το 50% των Τούρκων θεωρεί πως η Τουρκία είχε κάθε δικαίωμα να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) των κατοίκων της Ελλάδας απάντησε ότι η Τουρκία έπρεπε να διατηρήσει την Αγία Σοφία ως μουσείο.

«Τέλος» στον μύθο του «κακού Ερντογάν» & των «καλών Τούρκων»: Το 81% των Τούρκων υποστηρίζει τη «Γαλάζια πατρίδα»...

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares