Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Τέλος στον φόρο του 30% στο αλκοόλ βάζει το Ντουμπάι για χάρη του τουρισμού

dubai

Ακόμη περισσότερο ελκυστικό θέλει να γίνει το εμιράτο για τους επισκέπτες και τον μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που ζουν εκεί


Το Ντουμπάι αποφάσισε να καταργήσει τον φόρο στα προϊόντα αλκοόλ, ο οποίος έφτανε το 30%, για να ενισχύσει τον τουρισμό.

Επιπλέον δεν θα χρεώνει τις ατομικές άδειες κατανάλωσης, τις οποίες έπρεπε να έχουν οι κάτοικοι για να πίνουν στο σπίτι τους.

Το τελευταίο διάστημα το Ντουμπάι έχει αρχίσει να χαλαρώνει κάποιους περιορισμούς που είχαν να κάνουν με την ισλαμική θρησκεία. Επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την πώληση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στο Ραμαζάνι.

Η κατάργηση του φόρου, όπως αναφέρει το BBC, είναι ένα μέτρο για να γίνει το Ντουμπάι (ακόμη περισσότερο) ελκυστικό στους ξένους, εν μέσω μάλιστα ανταγωνισμού από τις γειτονικές πόλεις.

Στο Ντουμπάι οι αλλοδαποί είναι εννιά φορές περισσότεροι από τους ντόπιους, ενώ προσελκύει τουρίστες που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά. Οι κάτοικοι που δεν είναι μουσουλμάνοι πρέπει πάντως να είναι τουλάχιστον 21 ετών για να πίνουν αλκοόλ, για να το μεταφέρουν και να το αποθηκεύουν στην κατοικία τους, αλλά και να έχουν άδεια αλκοόλ που χορηγεί η αστυνομία.

Δεν είναι, για την ώρα σαφές αν το μέτρο θα είναι μόνιμο η όχι. Οι Financial Times ανέφεραν ότι είναι μια δοκιμή διάρκειας ενός έτους, για την οποία τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν ενημερωθεί.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares