Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Τέλος η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό από τον Μάιο

Το τέλος της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που είχε κηρυχθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις 11 Μαΐου θα μπει τέλος στην εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που είχε κηρυχθεί πριν από τρία χρόνια, επιτρέποντας σαρωτικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020, από την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν παρέτεινε επανειλημμένα τα μέτρα. Αποφασίστηκε να αρθούν τον Μάιο.

Η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού της προεδρίας των ΗΠΑ (Office of Management and Budget, OMB) διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα παραταθούν ως την 11η Μαΐου και κατόπιν θα αρθούν.

Η ανακοίνωση συνάδει με «τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να ειδοποιήσει τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα για τον τερματισμό» της κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, διευκρίνισε η OMB.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η υπηρεσία ανέφερε πως ο Μπάιντεν θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο με σκοπό να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε ομοσπονδιακές δομές ή προγράμματα υγείας.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares