Τελευταία Νέα

“ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ’ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και για τις ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! Τέλος όλα…

Έχετε ενημερωθεί για την εκπαιδευτικό που μοίρασε φυλλάδια στους 12χρονους μαθητές της για τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε Δελτίο Τύπου. Γράφει δε τα εξής.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος.

Ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία να μην δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριες του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και
της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες.

Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης.

ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εμείς πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο ζήλο στο να καταδικαστεί εκπαιδευτικός που έκανε κάτι τέτοιο. Κι αυτός ο ζήλος δείχνει πως έχουν τελειώσει με τη Μακεδονία και τώρα την τελειώνουν και για τις επόμενες γενιές.

Υ.Γ Τώρα το ότι στο παρελθόν πολλές φορές έχει μοιραστεί υλικό …. Φιλικό προς την Αριστερά, αυτό είναι άλλη υπόθεση…..

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares