Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τελικός Κόπα Άφρικα: Στην Αλγερία η κούπα, 1-0 τη Σενεγάλη με γκολ καραμπόλα…

Στο 2ο λεπτό το γκολ που έκρινε το ματς, μετά από σουτ του Μπουνετζά και κόντρα στο πόδι του Σανέ
Με ένα… απίθανο γκολ η Αλγερία νίκησε 1-0 τη Σενεγάλη στον τελικό του Κόπα Άφρικα και κατέκτησε το 2ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Πέρασε στον τελικό του Κόπα Αφρικα με μια απίθανη φαουλάρα του Μαχρέζ στο 95′, ήταν η πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης κι από το βράδυ της Παρασκευής η Αλγερία είναι η Βασίλισσα της Αφρικής. Η τύχη, αλλά και η ποιότητα ήταν σύμμαχοι της ομάδας του Μπελμαντί, η οποία τελείωσε το τουρνουά αήττητη!

Οι «Αλεπούδες της Ερήμου» επικράτησαν 1-0 της Σενεγάλης στον τελικό και κατέκτησαν το δεύτερο Κόπα Αφρικα στην ιστορία τους (σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικό). Για να φτάσει σε αυτή την ιστορική νίκη η Αλγερία χρειάστηκε το πιο… τυχερό γκολ της διοργάνωσης, όταν από το σουτ του Μπουνετζά στο 2ο λεπτό η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σανέ, άλλαξε πορεία και βρέθηκε στα δίχτυα.

Η Σενεγάλη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους. Στο 41′ ο Νιάνγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ στο 66′ ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκιεντιούρα, ωστόσο το VAR άλλαξε την απόφαση του διαιτητή. Η Αλγερία άντεξε την πίεση και βρέθηκε δίκαια στην κορυφή της Αφρικής.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σεβέ (75’ Ντιανέ), Ν’Ντιάιγ (59’ Εντιατά), Γκουέγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85’ Κεϊτά-Μπαλντέ)

Αλγερία (Τζαμέλ Μπελμαντί): Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85’ Ταράτ), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84’ Μπραχίμι), Μπουνετζά (89’ Σλιμαν).

 

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

Shares