Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τελικός Champions League: Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα με εξαιρετικά βίαιες σκηνές «διαγράφηκαν» – Οργή στη Λίβερπουλ

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της γαλλικής Αστυνομίας έξω από το «Stade de France».


Οι οπαδοί της Λίβερπουλ συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για όσα βίωσαν έξω από το «Stade de France» πριν και μετά από τον τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η είδηση ότι οι γαλλικές αρχές λένε ότι όλα τα πλάνα με εξαιρετικά «βίαιες σκηνές» από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του γηπέδου έχουν διαγραφεί.

Αναλυτικότερα, από την ημέρα του τελικού και μετά, οι οπαδοί της Λίβερπουλ συνεχίζουν να καταγγέλλουν την αποτρόπαια μεταχείρισή τους πριν και μετά τον τελικό του Παρισιού από τη γαλλική Αστυνομία, τους διοργανωτές του αγώνα, αλλά και τοπικές συμμορίες, όπως σημειώνει η Liverpool Echo.

Η έρευνα για το χάος συνεχίζεται στη γαλλική Γερουσία, όπου ο δήμαρχος της περιφέρειας της πόλης του Λίβερπουλ κατέθεσε σήμερα τη δική του εμπειρία ως θύμα εγκλήματος στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, το γαλλικό πρακτορείο RMC αποκάλυψε ότι η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) έχει ενημερωθεί ότι όλες οι σκηνές από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος από το εξωτερικό του «Stade de France» την ημέρα του τελικού – στις 28 Μαΐου – έχουν διαγραφεί.

Ο Ερβάν Λε Πρεβόστ είναι ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της FFF και δήλωσε ότι: «Οι εικόνες είναι διαθέσιμες για επτά ημέρες. Στη συνέχεια καταστρέφονται αυτόματα. Θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει να τις διαθέσουμε, οι εικόνες είναι εξαιρετικά βίαιες».

Θα διέψευδαν ό, τι υποστηρίζουν οι γαλλικές Αρχές
Η είδηση προκάλεσε περαιτέρω οργή μεταξύ των οπαδών της Λίβερπουλ και άλλων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαψεύσει το αφήγημα που προωθούν οι γαλλικές αρχές. «Περισσότερες εκπληκτικές εξελίξεις εν μέσω της συνεχιζόμενης άρνησης των γαλλικών αρχών για τις αποτυχίες που προκάλεσαν τη φρίκη στον τελικό του Champions League στο Παρίσι».

Ο δημοσιογράφος της Daily Mirror, Ντέιβιντ Μάντοκ, έγραψε στο Twitter: «Αποδεικνύεται ότι η αστυνομία του Παρισιού όχι μόνο είπε ψέματα για τους οπαδούς της #LFC, αλλά στη συνέχεια παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη επιτρέποντας τη διαγραφή βίντεο – το οποίο θα μπορούσε να δείξει αν υπήρχαν 40.000 ψεύτικοι κάτοχοι εισιτηρίων».

Ο Λε Προβόστ μιλούσε σε ακρόαση της γαλλικής Γερουσίας, η οποία συνεχίζει να ερευνά πώς πήγαν στραβά τα πράγματα στον τελικό του Παρισιού. Σήμερα εμφανίστηκε επίσης ο δήμαρχος του Μέτρο (περιοχή στο Λίβερπουλ), Στιβ Ρόδεραμ από τον οποίο κλάπηκε το τηλέφωνο, το εισιτήριο του αγώνα και άλλα τιμαλφή κατά την πορεία του προς το στάδιο.

Ο δήμαρχος απάντησε σε περαιτέρω ερωτήσεις Γάλλων γερουσιαστών σχετικά με τους ισχυρισμούς για μεγάλο αριθμό πλαστών εισιτηρίων μεταξύ των οπαδών της Λίβερπουλ, οι οποίοι ακολουθούν τους ευρέως αμφισβητούμενους ισχυρισμούς του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Τζεράλ Νταρμανίν την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρχαν έως και 40.000 οπαδοί με πλαστά εισιτήρια που προσπαθούσαν να μπουν στον αγώνα.

in.gr

Shares