Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τελικός Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι «πολίτες»!

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Ίντερ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας, πετυχαίνοντας παράλληλα και το τρεμπλ!

Η εξέλιξη του τελικού

Η Ίντερ έκανε το απόλυτο παιχνίδι αμυντικά και δεν άφησε τη Σίτι να επιβάλει τον ρυθμό της. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε και τον Ντε Μπρόινε να αποχωρεί τραυματίας στο 36ο λεπτό.

Οι «νερατζούρι», βέβαια, δεν απειλούσαν επιθετικά, αλλά θα μπορούσαν να βρουν γκολ από τη λάθος συνεννόηση των «πολιτών», αλλά ο Μαρτίνες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση στο 58’.

Η Σίτι γλίτωσε και δέκα λεπτά αργότερα βρήκε εκείνη γκολ, με το πανέμορφο πλασέ του Ρόδρι, μετά από γύρισμα του Σίλβα στο 68ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, το ματς άλλαξε εικόνα κι είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό.

Ο Ντιμάρκο είχε δοκάρι σε τρομερή διπλή ευκαιρία, για να ισοφαρίσει στο 71’, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Φόντεν είχε πολύ καλή στιγμή για να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Ονάνα, όμως, απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Ίντερ δεν σταμάτησε να παλεύει, αλλά όπως αποδείχθηκε στο 89’, η… Θεά μπάλα είχε αποφασίσει να επιτρέψει στη Σίτι να γράψει ιστορία. Ο Λουκάκου βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει εξ επαφής τον Έντερσον, ο οποίος έδιωξε με το πόδι του την μπάλα.

newsbomb

Shares