Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε μπορείτε να καταθέσετε πινακίδες…

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 είναι διαθέσιμα στο Taxisnet και οι ιδιοκτήτες έχουν περιθώριο έως το τέλος Δεκεμβρίου να τα πληρώσουν…
Τα τέλη κυκλοφορίας αναρτήθηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στο Taxisnet. Είναι τα ίδια όπως και πέρυσι και η εκτύπωση γίνεται μέσω της εφαρμογής.

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr.

Πόσο θα πληρώσετε

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

-Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

-Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.

-Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2020.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για όλους όσοι αποφασίσουν να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς «ακινησίας».

Στην περίπτωση που δεν πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας, είτε κινείται είτε όχι το όχημα ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας με πρόστιμο ισόποσο των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ ή με 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Η κατάθεση γίνεται στην Eφορία προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν τη πληρωμή των τελών για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Αναλυτικά, όσοι αποφασίσουν να δηλώσουν «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν: Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση πινακίδων.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα κάτωθι δικαιολογητικά:

-Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

-Πινακίδες

-Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ

-Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

-Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

-Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

-Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

protothema.gr

Shares