Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Telegraph: Η Βρετανία θα εντείνει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 1,21 δισ.

Η Βρετανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη διετία. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «The Telegraph», σε σημερινό (24.12.20222) της δημοσίευμα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, όπως αναφέρει η Telegraph, αναμένεται να ανακοινώσει μία αύξηση στον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες την άνοιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.

Ο Χαντ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares