Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Τεχνική κολύμβηση: Δυο χρυσά, δύο ασημένια στο Ευρωπαϊκό

Τεχνική κολύμβηση: Δυο χρυσά, δύο ασημένια στο Ευρωπαϊκό

 

Τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά και δύο ασημένια, προστέθηκαν στην εντυπωσιακή συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων στο Πόζναν της Πολωνίας.


Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων εξελίσσεται ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στον τελικό των 50 μ. άπνοια Νέων με τον εκπληκτικό χρόνο 14.78, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Νίκος Δαβίτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15.37 κι έτσι η Ελλάδα έκανε για άλλη μια φορά το θριαμβευτικό 1-2. Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και Ταμίας της CMAS Ηλίας Ξιάρχος.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η εκπληκτική Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νέων, με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Νίκο Δαβίτη, Ηλία Καλφίδη, Γιώργο Καλτσουκαλά, που στον τελικό του αγωνίσματος πέτυχε χρόνο 2.30.46.

 

Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο της ημέρας για την Ελλάδα κατέκτησε ο Ηλίας Καλφίδης στα 800 μ. επιφάνεια Νέων (στις γρήγορες σειρές το απόγευμα) με 6.37.70. Ο Βαγγέλης Νικολαΐδης ήταν 4ος με 6.46.83.

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νεανίδων η Εθνική μας ομάδα με τις Χριστίνα Βρέτζου, Ζωή Κουτουρούσιου, Γεωργία Περάκη και Κατερίνα Μανιάτη πήρε την 4η θέση με 2.53.81.

Στο ίδιο αγώνισμα των Νεανίδων (800 μ. επιφάνεια), η Ζωή Κουτουρούσιου πήρε την 9η θέση με 7.32.78.

Πηγή: fosonline.gr

Shares