Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ξεσπά ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας – «Κλείνω τα μάτια μου και τη βλέπω, δεν κοιμάμαι»

Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα ήταν μεταξύ των θυμάτων της αμαξοστοιχίας IC62 που συγκρούστηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2) με εμπορική αμαξοστοιχία. Ο πατέρας της ξεσπά.

Δύο 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί την κόρη του.

Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα ήταν μεταξύ των θυμάτων της αμαξοστοιχίας IC62 που συγκρούστηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2) με εμπορική αμαξοστοιχία. Η σορός της ταυτοποιήθηκε σήμερα, σβήνοντας κάθε ελπίδα.

Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο αδερφός της Σεραφείμ ο οποίος με κλάματα μίλησε στον ANT1.

«Ταυτοποιήθηκε η σορός. Πριν από λίγο με πήραν και από την Αστυνομία και μου είπαν ότι η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη αλλά με ρητή εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση», ανέφερε συγκλονισμένος.

«Μάλιστα όπως ανέφερε άκουσε κάποιον υπεύθυνο να λέει: “Λάθη έγιναν, λάθη θα γίνουν και λάθη θα συνεχίσουν να γίνονται”», συνέχισε.

Φανερά φορτισμένος ο αδερφός της 28χρονης Ελπίδας ξέσπασε τονίζοντας: «Όποιος και να παραιτηθεί, όποιος και να πάρει την ευθύνη, ό,τι αποζημίωση και να λάβω ως άνθρωπος δεν θα μου δώσει τίποτα την Ελπίδα πίσω».

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας ξεσπώντας σε λυγμούς αναφέρει: «Κλείνω τα μάτια μου και τη βλέπω, δεν μπορώ να κοιμηθώ.»

«Δεν ήθελα να μου το σκοτώσουν οι δολοφόνοι. Θεωρούσα το τρένο ως το πιο ασφαλές μέσο. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω κουράγιο γιατί υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι πίσω που με χρειάζονται, αλλά μου λείπει», λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο MEGA, ο συντετριμμένος πατέρας τονίζει ότι δεν θέλει να ανοίξει το φέρετρο. «Όχι, όχι, όχι δεν θα το αντέξω αυτό το πράγμα. Ό,τι μου δώσουν θα πάρω. Δεν αντέχω να δω το παιδί μου έτσι. Δεν θα ανοίξω την κάσα. Θέλω να τη θυμάμαι κούκλα όπως ήταν», λέει και ραγίζει καρδιές. «Να πάρω το κορίτσι μου στην κάσα. Αυτό περιμένω. Μπήκε κοπελάρα! Πλήρωσε το εισιτήριο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τι μου επέστρεψε, κάσα;»

Ο τραγικός πατέρας τονίζει ότι θα έχει πάντα ένα άδειο πιάτο στο τραπέζι για την Ελπίδα, ως ένδειξη σεβασμού στην αδικοχαμένη κόρη του.

Ένα λαμπρό μυαλό που έφυγε άδικα
Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα από την Αταλάντη ήταν ένα λαμπρό μυαλό που έμεινε να παλέψει για τα όνειρά της στην πατρίδα της. Σπούδαζε αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ, ταξίδεψε για λίγες μέρες μέχρι την Αθήνα για να ξεσκάσει.

«Τελείωσε πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα και ήθελε και δεύτερο πτυχίο. Έδωσε κατατακτήριες στο ΑΠΘ και από 300 παιδιά ήταν ένα από 13 που έμπαιναν στην αρχιτεκτονική. 20ριά. Άριστη μαθήτρια. Αφού τα αδέλφια της ανησυχούσαν που έριχνε τόσο διάβασμα», είπε ο πατέρας της Χρήστος Χούπας.

Η Ελπίδα, έσβησε κάτω από τις πυρακτωμένες σιδεριές και η κολλητή της που επέστρεφαν μαζί νοσηλεύεται με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Την προηγούμενη Τετάρτη πριν φύγουμε το βράδυ καθόμασταν μαζί. Γυρνάει και με παίρνει τεράστια αγκαλιά και μου λέει ότι με αγαπάει πάρα πολύ. Μετά πηγαίνει στην Αθήνα και τη Δευτέρα το βράδυ, μια ημέρα πριν το ατύχημα και μου λέει ότι πέρασε υπέροχα και ανυπομονεί να μας δει για να μας πει πως πέρασε», είπε ο αδελφός της.

Ο μικρότερος αδελφός της μιλώντας στο MEGA εξηγεί ότι σκόπευαν να ταξιδέψουν μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη όπου μένουν μόνιμα. Ξαφνικά το λάπτοπ της χάλασε και εκείνος έμεινε πίσω για να το φτιάξει. Εκείνος θα γυρίσει αλλά θα βρει μονάχα τα πράγματα της.

newsbomb.gr

Shares