Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τέμπη: «Βγάλαμε πρώτα τις κοπέλες και τους βαριά τραυματίες» λέει ο 20χρονος φοιτητής

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης είναι ένα από τα νέα παιδιά που μπορεί να μιλήσει για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) στα Τέμπη, καθώς – δυστυχώς – έζησε την σύγκρουση των τρένων.

Πρόκειται για τον 20χρονο φοιτητή από τη Λάρισα που, μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, και παρά τον πανικό που επικρατούσε στο βαγόνι του κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να βοηθήσει όσους μπορούσε. Τα όσα περιέγραψε το πρωί της Πέμπτης (02.03.2023) ο Ανδρέας Αλικανιώτης στους δημοσιογράφους είναι πραγματικά συγκλονιστικά.

«Ένιωσα ένα δυνατό τράνταγμα. Και μετά το τράνταγμα και το μπαμ, ακολούθησε ουσιαστικά να συρθεί το βαγόνι και να αρχίσει η πυρκαγιά. Και μαζί και οι σπινθήρες που ακολούθησαν από τις μηχανές» λέει ο 20χρονος Ανδρέας, σημειώνοντας ότι ο κόσμος άρχισε να πανικοβάλλετε και να φωνάζει.

Συγκινεί ο φοιτητής που έσωσε 16 ανθρώπους στα Τέμπη – «Δεν είμαι ήρωας, έκανα το καθήκον μου»

«Υπήρχαν κάποια άτομα σαν εμένα, που είχαν την ψυχραιμία και καθησύχασαν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να βοηθηθούμε μεταξύ μας» περιγράφει ο νεαρός φοιτητής από την Λάρισα. «Εκείνη την ώρα, αυτό που κάναμε ήταν να σπάσουμε το τζάμι που ήταν ήδη ραγισμένο, να πετάξουμε τις βαλίτσες που για να μπορέσουμε να προσγειωθούμε όλοι στα μαλακά και ένας – ένας, πρώτα οι κοπέλες και οι βαριά τραυματίες, και τελευταίοι εμείς που είχαμε τραυματιστεί πιο ελαφριά πηδήξαμε από ένα υψόμετρο τριών-τεσσάρων μέτρων, σε ένα χαντάκι. Και προσγειωθήκαμε στις βαλίτσες. Εκεί υπήρξαν κάποια σίδερα και υπήρξαν και πολλοί τραυματισμοί, όπως και το δικό μου γόνατο» προσθέτει.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/newsIT.gr

 

Shares