Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέμπη: Το τελευταίο αντίο στην Κλαούντια Λάτα

Η κηδεία της 21χρονης έγινε στη Λάρισα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης. Η Κλαούντια Λάτα καθόταν στα πρώτα βαγόνια του τρένου και σκοτώθηκε ακαριαία στα Τέμπη…

Η αυλαία ακόμα ενός οικογενειακού δράματος μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, παίχτηκε το μεσημέρι στη Λάρισα. Στην κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας που δεν σταμάτησε εκείνο το βράδυ στη Λάρισα όπως της ζητούσαν οι γονείς της, αλλά παρέμεινε στο Intercity 62 και συνέχισε για Θεσσαλονίκη. Η Κλαούντια Λάτα σκοτώθηκε ακαριαία. Με την τραγική είδηση να έχει απλώσει ένα πέπλο θλίψης και οδύνης στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο που αισθάνονται οι δικοί της, αυτές τις τραγικές στιγμές.

Η Λάρισα συγκλονισμένη είπε το τελευταίο αντίο στην 21χρονη φοιτήτρια Κλαούντια Λάτα, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά. Απαρηγόρητοι οι γονείς, τα αδέλφια της, συγγενείς και φίλοι, η διοίκηση της σχολής, οι καθηγητές και οι συμφοιτητές της, δεν μπορούν να πιστέψουν πώς αυτό το γεμάτο ζωή κορίτσι έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα από τη ζωή.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Λάρισα, εκεί όπου οι δικοί της άνθρωποι, συνόδευσαν τη δική τους Κλαούντια Λάτα, στο τελευταίο της ταξίδι. Στρατιωτικό άγημα έπαιξε πένθιμο εμβατήριο και η συγκίνηση κορυφώθηκε.

Η αδικοχαμένη κοπέλα είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τη φοιτητική της ζωή και το διάβασμα που τόσο αγαπούσε. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δούν λίγο.

Όμως η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές το 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που κάποτε φοιτούσε η Κλαούντια Λάτα σημειώνουν: «Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας εξέφρασαν τη λύπη τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι μαθητές έγραψαν με τσάντες και τους ίδιους στην αυλή ένα σύνθημα για την Κλαούντια.

Η άτυχη φοιτήτρια 21 χρονών ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε με τρένο στα Τέμπη λίγο πριν την Τρίτη 01 Μαρτίου 2023. Η Κλαούντια, υπήρξε άριστη μαθήτρια στο σχολείο μας και ήταν φοιτήτρια της Ιατρική Σχολής του ΑΠΘ, Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 την ώρα της προσευχής οι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για την μνήμη των θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της και εύχονται Καλό Ταξίδι». Δείτε τις εικόνες του larissanet.gr, από την κηδεία της 21χρονης στη Λάρισα.

Πηγή: newsit.gr/zappit.gr

Shares