Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Το παράπονο του πατέρα του μηχανοδηγού του εμπορικού τρένου – «Ποιος μίλησε για μένα και τον γιο μου;»

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης, πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, μίλησε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον γιο του και άλλους 56 ανθρώπους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμόγελα και πάλι», αρχικά σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση: «Το χρυσάφι του κόσμου δεν ζυγίζεται με την ανθρώπινη ζωή. Αν προβλέπεται από τον νόμο ή όλα αυτά, εντάξει καλοδεχούμενα, αλλά από εκεί και πέρα τι άλλο να πω εγώ; Ό,τι είναι και πρέπει και πρόκειται να δώσει, δεν ξέρω. Μπορεί άλλοι να πουν, τι να τα κάνω εγώ τα λεφτά; Τα παιδιά μας δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Αν προβλέπεται από τον νόμο κι αν προβλέπεται ότι αυτά πρέπει να δοθούν, εντάξει ας δοθούν. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Έχει βαρεθεί η ψυχή μου, έχω βαρεθεί, έχω μείνει εγώ και η σύζυγος, έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ δηλαδή να αντέξω άλλο. Να τα βρει όλα η Δικαιοσύνη, αυτά που πρέπει».

Στη συνέχεια ο κ. Βούλγαρης εξέφρασε ένα μεγάλο παράπονο: «Εγώ αυτό που θέλω είναι να πω μια αλήθεια. Όλοι επικεντρώσατε, σωστά επικεντρώθηκε η κατάσταση, στα δύο θύματα στην επιβατική και συμφωνώ και το δέχομαι, δηλαδή εμένα η ψυχή του γιου μου μαζί με τη Δ.Μ. που ήταν στην εμπορική δεν ήταν δύο ανθρώπινες ψυχές; Ποιος μίλησε για εμένα και για τον γιο μου; Φταίει ο γιος μου που ήταν στο εμπορικό με τον άλλον; Λογικά, δεν φταίει, γιατί αυτός κατέβαινε. Ο άλλος μπήκε στην άλλη τη γραμμή. Αναφέρθηκε ποτέ κάτι για τους δύο μηχανοδηγούς; Δύο ψυχές ήταν μόνο».

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares