Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας για να απολογηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και πάλι ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη νύχτα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν να απολογηθεί το Σάββατο (04.03.2023), ωστόσο πήρε προθεσμία για σήμερα καθώς ο δικηγόρος του είπε πως έχουν υπάρξει νέα στοιχεία για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης έφτασε στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 57 και από τις σορούς έχουν ταυτοποιηθεί οι 55.

Οι τελευταίες κινήσεις του σταθμάρχη
Την ίδια ώρα νέα στοιχεία γίνονται γνωστά. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο σταθμάρχης Λάρισας λίγο ώρα τα τρένα συγκρουστούν στα Τέμπη (και συγκεκριμένα πριν φτάσει το τρένο στο σταθμό), είχε πάει να πάρει καφέ στην καφετέρια που υπάρχει μέσα στο σταθμό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, μέσα στον σταθμό υπάρχει μία καφετέρια όπου, ένα τέταρτο πριν φτάσει ο συρμός, πήγε ο σταθμάρχης για να αγοράσει έναν καφέ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το βάθος της αποβάθρας και επέστρεψε στο πόστο του.

Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού στον σταθμό και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί ενώ τις επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στο καφέ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για οχλαγωγίες και μουσική στο σταθμό, σαν κάποιος να έκανε γλέντι, τη νύχτα της σύγκρουσης.

Αποστολή στην Λάρισα: Αναστασία Σταματοπούλου, newsit.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares