Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Στο φως οι εργαζόμενοι που σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση των τρένων

Μεταξύ των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) ήταν και 11 εργαζόμενοι.

Μέσα από την άμορφη μάζα των βαγονών των τρένων στα Τέμπη βγήκαν και οι σοροί των ανθρώπων που εκτελούσαν τη βαρδιά τους, η οποία έμελλε να είναι η τελευταία τους.

Οι συνάδελφοί τους έκαναν μία συγκινητική άναρτηση στα social media για να αποχαιρετήσουν τους αδικοχαμένους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, συνοδευόμενη από τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

«Οι συνάδελφοί μας! Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ”καλό δρόμο”», γράφουν στη συγκινητική ανάρτηση.

Η φράση «καλό δρόμο» συνηθίζεται να λέγεται σε εργαζόμενους που αναχωρούν για δρομολόγια.

«Σ’ αγαπάω πολύ»
Ανάμεσά στους σιδηροδρομικούς που έχασαν τη ζωή τους ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής, μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωή του.

Η σύντροφός του 32χρονου, Κατερίνα εξέφρασε την οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που έχει βυθίσει την Ελλάδα στον θρήνο γράφοντας

«Θα εισαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ».

Τη ζωή του έχασε και ο Γιώργος Κουτσούμπας, ο ένας εκ των μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και δύο μηχανοδηγοί που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Τις τελευταίες ώρες ταυτοποιήθηκε και η σορός της Μαίρης από την Μεσαρά, η οποία εργαζόταν στο κυλικείο του τραίνου.

Θύμα της πολύνεκρης τραγωδίας και ο 29χρονος Δημήτρης από την Αλεξανδρούπολη, γιος πρώην σιδηροδρομικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφε από την Αθήνα.

Άλλος ένας αδικοχαμένος νέος εργαζόμενος ο 35χρονος Σπύρος Βούλγαρης από το Λιανοκλάδι, ο οποίος ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη ως επιβάτης προκειμένου ν’ αναλάβει εμπορική αμαξοστοιχία την επομένη για την Αθήνα.

Ένα διαφορετικό δράμα έχει και η ιστορία του αδικοχαμένου 28χρονου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη καθώς όπως αποκάλυψε ένας από τους συγγενείς του άτυχου νέου, ο πατέρας του είναι φυλακισμένος στην Τουρκία και η αποφυλάκισή του έχει προγραμματιστεί για μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε χθες Ρηματική Διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος να δοθεί άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους στον κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Την ίδια ωρα, ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της νεαρής συντρόφου του 28χρονου μηχανοδηγού. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τα γενέθλια του Νίκου, με τούρτα σε σχήμα τραίνου που έφερε το λογότυπο ΤραινΟΣΕ. «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω..».

Μετά από πολύωρες έρευνες μεταξύ των νεκρών εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ο 30χρονος μηχανοδηγός Δημήτρης Μασσαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του αδικοχαμένου Δημήτρη εντοπίστηκε σχεδόν άθικτη σε σημείο που βρίσκεται το χειρόφρενο, πράγμα που σημαίνει ότι ο 30χρονος προσπάθησε να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χαθούν για πάντα.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα/newsIT.gr

Shares