Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Τέμπη: «Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον αλλά διεκόπη η συνομιλία»

Τέμπη: Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών Κώστα Γενηδούνια υπήρξε προσπάθεια συνομιλίας με κάποιον από τον μηχνοδηγό της αμαξοστοιχίας, ωστόσο αυτή διεκόπη

Για τις συνομιλίες του σταθμάρχη Λάρισας,ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για το σιδηροδρομικό δυστυχήμα στα Τέμπη μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Ο κ. Γενηδούνιας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι δεν έχει διαρρεύσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι 14 ώρες μετά το δυστύχημα στο Youtube διέρρευσε το ηχητικό απόσπασμα, όπου ακοούγεται ο σταθμάρχης να δίνει την εντολή «περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων».

«Έχουμε ακούσει τα πάντα, ακόμα και συνομιλίες σταθμαρχών από τα εσωτερικά τηλέφωνα, αλλά δεν έχουμε ακούσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62 από τη Λάρισα», τόνισε.

«Το τρένο ήδη έρχεται από γραμμή καθόδου, σταματά στη Λάρισα. Αποβιβάζει, επιβιβάζει κόσμο και φεύγει πάλι από τη γραμμή καθόδου. Ο μηχανοδηγός ρωτάει «είμαι καλά;». Εγώ φαντάζομαι ότι θα πήρε κάποια απάντηση από τον σταθμάρχη. Εκεί ναι, εάν δεν έχει σαφή εντολή, ο μηχανοδηγός θα ρωτήσει».

Ο κ. Γενηδούνιας αναφέρει επίσης ότι ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον, ωστόσο η συνομιλία του διεκόπη.

Το σωματείο μηχανοδηγών εντωμεταξύ, για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ζητήσει την καταγραφή των συνομιλιών on board.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares