Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέμπη: Νέες πορείες για την πολύνεκρη τραγωδία σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – “Η Νέα γενιά δεν σας συγχωρεί!”

Εκατοντάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και διαδηλώνουν με αφορμή την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Στην Πάτρα έδωσαν το παρών στην πλατεία Γεωργίου περίπου 1.000 άτομα ενώ συμμετέχουν σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης καθώς και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας,«το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή». Οι διαδηλωτές απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες, να μη συγκαλυφθεί τίποτα και «να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».

«Η κοινωνία ξεσηκώθηκε, ο κόσμος απαιτεί. Τίποτα να μη μείνει κρυφό, τίποτα να μην ξεχαστεί στο φευγιό του χρόνου. Όλοι εμείς ενωμένοι σαν μια γροθιά επιτάσσεται να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που ευθύνονται για το σκότος που έχει μαυρίσει τις ψυχές μας από την μοιραία νύχτα της 28ης του Φλεβάρη.

Στα Τέμπη δεν ήτανε δυστύχημα, ήταν έγκλημα» τονίζουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που συμμετέχουν στη κινητοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη πορεία για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη διεξάγεται στο κέντρο της πόλης. Στην πορεία συμμετέχουν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι μιλούν για “κρατική δολοφονία” στα Τέμπη, επιρρίπτοντας ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Η διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα “οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους” ξεκίνησε νωρίτερα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Καμάρας.

Με πληροφορίες από tempo24, thebest, thestival,typosthes,newsIT.gr

 

Shares