Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τέμπη: Ήταν τραυματισμένος αλλά κατάφερε να περπατήσει μέχρι την Ιτέα για να ζητήσει βοήθεια

Κώστας Παπακωνσταντίνου: Ήταν επιβάτης στη μοιραία αμαξοστοιχίας Intercity 62 στα Τέμπη – Η συγκλονιστική μαρτυρία του

Στο βαγόνι 4 της επιβατικής αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη βρισκόταν ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε στο Live News, ο ίδιος παρότι τραυματίστηκε στο κεφάλι, περπάτησε 4 χλμ. για να φτάσει στο πιο κοντινό χωριό προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια.

«Ένιωθα ότι το τρένο έφυγε από τις ράγες και στη συνέχεια πέσαμε με μεγάλη δύναμη. Άρχισαν να σπάνε τα τζάμια, σκοτάδι στο βαγόνι, καπνοί. Λουστήκαμε με τα θραύσματα. Επικράτησε πανικός. Έσκυψα να πάρω μία στάση για να προστατευτώ από τα θραύσματα», είπε.

«Γύρω μου είχε παντού φοιτητές. Όσοι ήταν κοντά μου βγήκαν, άλλοι ήταν χτυπημένοι… Πάντως οι περισσότεροι που είδαν βγήκαν. Ήταν τρομοκρατημένοι, όλοι κοιτούσαν πανικόβλητοι, άλλοι έφευγαν στα χωράφια».

Ο ίδιος ενημέρωσε τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο πως οι φλόγες από τα μπροστινά βαγόνια μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη έκρηξη και τους κάλεσε να απομακρυνθούν.

Ο κος Παπακωνσταντίνου τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και όπως εξομολογήθηκε στο MEGA, θεώρησε πως ήταν καλύτερο να μετακινηθεί στο κοντινότερο χωριό για να ζητήσει βοήθεια. Η αδρεναλίνη τον έκανε να περπατήσει μέχρι την Ιτέα.

«Το βράδυ δεν έχεις καλή εκτίμηση, το ξέρω λόγω της δουλειάς μου. Παρόλα αυτά, μου φάνηκε καλύτερη επιλογή να πάω στο κοντινότερο χωριό. Από την αδρεναλίνη μου φαινόταν πως ήταν δίπλα, οπότε περπάτησα μέχρι την Ιτέα», δήλωσε.

Ο επιβάτης του τρένου νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας των τραυμάτων του και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

 

in.gr

Shares