Τετάρτη , 29 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας

«Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ». Αυτό το σύνθημα φωνάζει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Χιλιάδες πολίτες έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους.

Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και δίνουν τον παλμό στην συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, υγειονομικών, δημοσίων υπαλλήλων αλλά και οργανωμένων οπαδών ομάδων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 50.000 πολίτες.

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μέχρι στιγμής έχουν γίνει 14 προσαγωγές ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία εκ των οποίων οι 3 αναμένεται να γίνουν συλλήψεις, καθώς πάνω τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κουκούλες και ένα όπλο ρέπλικα.

Έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

 

πηγή: newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares