Τετάρτη , 29 Ιανουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Χονγκ Κονγκ: Συνιστούν «αυξημένη προσοχή λόγω εμφύλιας αναταραχής»….

Συστάσεις στους ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στο Χονγκ Κονγκ απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω «πολιτικής αναταραχής».

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται το Χονγκ Κονγκ εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά «αυξημένη προσοχή λόγω εμφύλιας αναταραχής».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέκεται στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, και σημειώνει ότι ενώ οι περισσότερες από αυτές υπήρξαν ειρηνικές, μερικές οδήγησαν σε βίαιες συγκρούσεις.

Το Πεκίνο καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ
Νωρίτερα, το Πεκίνο απέστειλε μήνυμα προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εμπλέκοντται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την ώρα που η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχείς διαδηλώσεις.

Σε δήλωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, επεσήμανε ότι τα θέματα του Χονγκ Κονγκ εμπίπτουν αποκλειστικά στον τομέα εσωτερικών υποθέσεων.

Τραμπ: Έχουμε πληροφορίες ότι η Κίνα μετακινεί στρατιώτες στα σύνορα με Χονγκ Κονγκ
Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν πως η κινεζική κυβέρνηση μετακινεί στρατιώτες στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ. Ζήτησε μάλιστα από όλους να παραμείνουν ήρεμοι και ασφαλείς.

Σε άλλο tweet λίγο νωρίτερα, ανέφερε ότι τον κατηγορούν για «τα προβλήματα που υπάρχουν στο Χονγκ Κονγκ» προσθέτοντας ότι δεν θα μπορεί να φανταστεί γιατί.

Η Κίνα απέρριψε αμερικανικό αίτημα για ελλιμενισμό δύο πλοίων στο Χονγκ Κονγκ
Στο μεταξύ, η Κίνα απάντησε αρνητικά σε αιτήματα για τον ελλιμενισμό δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

​Η Κίνα είχε αρνηθεί παρόμοιο αίτημα τον Σεπτέμβριο του 2018 για αμερικανικό πλοίο.

Συλλήψεις στο αεροδρόμιο εν μέσω διαμαρτυριών
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ δήλωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε πέντε άτομα για κατοχή όπλων και για επίθεση κατά αστυνομικών, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένας δημοσιογράφος από τους Global Times της Κίνας φαίνεται πως αιχμαλωτίστηκε από τους διαδηλωτές στο αεροδρόμιο. Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι απελευθέρωσε τον δημοσιογράφο και τον έστειλε σε νοσοκομείο, σχολίασε στο Twitter ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Χου Σιτζίν.​

Το Χονγκ Κονγκ διανύει τον τρίτο μήνα αναταραχών, αφού οι κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους στις αρχές Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα επέτρεπε στην διοίκηση της πόλης να εκδώσει υπόπτους σε κράτη με τα οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα συμφωνία έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

Αν και η κυβέρνηση ανέστειλε επ’ αόριστον το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο στα μέσα Ιουνίου, οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται, καθώς οι διαδηλωτές ζητούν την πλήρη απόσυρσή του. Η επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης, Κάρι Λαμ, έχει έκτοτε κηρύξει το νομοσχέδιο «νεκρό».

Οι κάτοικοι της πόλης θέλουν επίσης οι αρχές της πόλης να εφαρμόσουν καθολική ψηφοφορία και να ανακαλέσουν ποινικές κατηγορίες εναντίον διαδηλωτών. Το Πεκίνο, από την πλευρά του έχει κάνει λόγο για ξένη παρέμβαση στις διαμαρτυρίες.

 

sputinknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares