Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ταξιδιωτικές συστάσεις για την Τουρκία – Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

 

«Ποτέ μην μπαίνετε σε ανελκυστήρες με αγνώστους. Βρείτε ένα νόμιμο κίτρινο ταξί και σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπείτε μέσα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ζητήστε συμβουλές από τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας ή τις τουρκικές αρχές»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει όσους επιλέγουν την Τουρκία για διακοπές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού έχουν σημειωθεί δεκάδες σεξουαλικής επιθέσεις και όχι μόνο 

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση σε όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μετά από περισσότερες από 50 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο πέρυσι.

Η συμβουλή για τους παραθεριστές ανέφερε ότι η εγκληματικότητα ήταν γενικά χαμηλή στη χώρα, αλλά ότι οι Βρετανοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στην Τουρκία για ληστείες στο δρόμο, καθώς και για τις περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης.

Δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι 51 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο στην Τουρκία το 2022.

Οι ενημερωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές έρχονται μετά την είδηση ότι η χώρα έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, με περισσότερα από τρία εκατομμύρια επισκέψεις πέρυσι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, (τα στοιχεία βασίζονται σε αναφορές του Φόρεϊν Όφις) οι περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σημειώθηκαν το καλοκαίρι σε παράκτιες τουριστικές περιοχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης ότι πολλές από τις σεξουαλικές επιθέσεις διαπράχθηκαν τη νύχτα με θύτη κάποιον με τον οποίο το θύμα είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε η δήλωση του Φόρεϊν Όφις.

«Ποτέ μην μπαίνετε σε ανελκυστήρες με αγνώστους. Βρείτε ένα νόμιμο κίτρινο ταξί και σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπείτε μέσα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ζητήστε συμβουλές από τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας ή τις τουρκικές αρχές», αναφέρει το Φόρεϊν Όφις.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2022. Οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν και φέτος, με τη ζήτηση να αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να επεκτείνουν τα δρομολόγια των πτήσεων τους το καλοκαίρι.

Διαμαντόπουλος Χρήστος, newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares