Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ταξιαρχία των ΗΠΑ στην Τυνησία; Επίθεση MiG-29 σε τουρκικό πλοίο;

Ταξιαρχία των ΗΠΑ στην Τυνησία; Επίθεση MiG-29 σε τουρκικό πλοίο;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να στείλουν μια βοηθητική ταξιαρχία στρατευμάτων “λόγω της Ρωσίας” στην Τυνησία, η οποία φέρεται να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της περιοχής, δήλωσε η Αφρικανική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (AFRICOM).

Η διοίκηση ανέφερε ότι ο αρχηγός της, στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ, μίλησε χθες με τον υπουργό Άμυνας της Τυνησίας, Imed Khazgi, αναφέρει το RIA Novosti.

«Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να υποδαυλίζει τη σύγκρουση στη Λιβύη, η περιφερειακή ασφάλεια στη Βόρεια Αφρική ανησυχεί όλο και περισσότερο. Εξετάζουμε νέους τρόπους για να ανταποκριθούμε σε απειλές κατά της γενικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας ομάδας βοήθειας ασφαλείας», δήλωσε ο Τάουνσεντ.

Τέτοιες ταξιαρχίες των ΗΠΑ με ποικίλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού των χωρών εταίρων στην επικράτειά τους. Ο Τάουνσεντ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι οι εταίροι των Αμερικανών στην Αφρική “πολιορκούνται από κακόβουλα πρόσωπα και τρομοκρατικά δίκτυα”.

Η AFRICOM δήλωσε προηγουμένως ότι η Μόσχα φέρεται να έστειλε μαχητές στη Λιβύη για να υποστηρίξει τους «Ρώσους μισθοφόρους», οι οποίοι, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολεμούν από την πλευρά του Εθνικού Στρατού του Λίβυου, του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η εφημερίδα VZGLYAD έγραψε για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη θάλασσα κοντά στη Λιβύη χρησιμοποιώντας στρατιωτικά αεροσκάφη – όπου, πιθανώς, MiG-29 επιτέθηκε σε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο και μια στρατιωτική φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού στο λιμάνι της Τρίπολης. Υποστηρίχθηκε ότι το LNA διαθέτει από τέσσερα έως οκτώ MiG-29.

 

defence-point.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares