Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ταξί: Τι αλλάζει στη λειτουργία τους από τη Δευτέρα

Lockdown: Τι ανακοίνωσε για τα ταξί ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.


Την παράταση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα από το υπουργείο Υγείας. Εκτός, όμως, από τη συνολική ισχύ των μέτρων ανακοινώθηκαν και περιπτώσεις όπου αυτά αίρονται σε διάφορους τομείς.

Μια από τις διαφοροποιήσεις που ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, αφορά στα ταξί και τη λειτουργία τους. Μέχρι τώρα εντός του οχήματος επιτρεπόταν μόνο ένας επιβάτης, πλην του οδηγού προφανώς, ενώ τώρα όπως εξήγησε ο υφυπουργός οι επιτρεπόμενοι επιβάτες γίνονται δυο.

Με βάση όσα ισχύουν γενικότερα για τα ΙΧ, υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Γραπτή βεβαίωση και sms στο 13033 για τη μετακίνηση με ΙΧ
Σε ό,τι αφορά στις γραπτές βεβαιώσεις, οδηγοί κι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση μετακίνησης από και προς τον χώρο εργασίας τους, τα οποία χορηγεί ο εργοδότης είτε μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είτε πρόκειται για τη Βεβαίωση Μετακίνησης Εργαζομένου. Προσοχή όμως, αντιστοίχως και οι επιβάτες στα ΙΧ θα πρέπει να έχουν ανάλογες βεβαιώσεις, είτε απεσταλμένα SMS στο 13033 με την αιτιολογία μετακίνησής τους με το ΙΧ.

 

newsbomb.gr

Shares