Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023

Τατόι: Η μεταμόρφωση μέσα σε λίγα 24ωρα για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μέσα σε λίγα 24ωρα τα συνεργεία άνοιξαν δρόμους, μαζεύτηκαν κορμοί δέντρων και ξερόχορτα, ενώ χωμάτινα δρομάκια στρώθηκαν με χαλίκια


Μέσα σε λίγα 24ωρα η περιοχή όπου βρίσκονται οι οικογενειακοί τάφοι της πρώην βασιλικής οικογένειας, στο Τατόι, άλλαξε όψη με τον χώρο να μεταμορφώνεται προκειμένου να γίνει σήμερα το μεσημέρι η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μέσα σε λίγα 24ωρα τα συνεργεία άνοιξαν δρόμους, μαζεύτηκαν κορμοί δέντρων και ξερόχορτα, ενώ χωμάτινα δρομάκια στρώθηκαν με χαλίκια.

Το σημείο όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιά Κωνσταντίνος είναι έτοιμο.

Οι εργασίες συνεχίζονταν μέχρι και αργά το απόγευμα της Κυριακής από τα συνεργεία που βρισκόντουσαν στο σημείο.

 

Το μονοπάτι που οδηγεί στον λόφο όπου βρίσκονται ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως και οι βασιλικούς τάφοι έχει στρωθεί με χαλίκι ενώ ο περιβάλλων χώρος έχει καθαριστεί από τους εκατοντάδες καμένους κορμούς δέντρων, οι περισσότεροι από τους οποίους κόπηκανκαι στοιβάχτηκαν προσεκτικά σε συγκεκριμένο σημείο του κτήματος.

Περιμετρικά του Κοιμητηρίου αλλά και σε αρκετά ακόμη σημεία του κτήματος έχουν φυτευτεί δεκάδες νέα δέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και σημαντικές είναι οι επεμβάσεις που έχουν γίνει και εντός του ναού της Αναστάσεως όπου θα ψαλεί το τρισάγιο λίγο πριν την τοποθέτηση της σορού του τέως βασιλιά στην τελευταία του κατοικία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χώρος κοντά στο κοιμητήριο θα λειτουργήσει ως πάρκινγκ των αυτοκινήτων των συγγενών του εκλιπόντος αλλά και κάποιων υψηλών προσκεκλημένων ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα μεταφερθούν στον χώρο όπου θα γίνει η τελετή της ταφής με ειδικά οχήματα – βαν.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares