Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τάσσος Παπαδόπουλος: 11 χρόνια από το θάνατό του! Το μεγάλο ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπληρώθηκαν σήμερα 11 χρόνια από τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος έμεινε στην ιστορία επειδή κάλεσε τους πολίτες της Κύπρου να ψηφίσουν «όχι» στο σχέδιο Ανάν.Αψηφώντας τον διεθνή αντίκτυπο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος πήγε αντίθετα στο κλίμα της εποχής και απέρριψε το σχέδιο Ανάν, ενώ αρνήθηκε να φοβηθεί τις απειλές που δεχόταν η Κύπρος για διεθνή απομόνωση.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών.

Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», ήταν οι μόλις τέσσερις φράσεις που συμπυκνώνουν όλη την επιχειρηματολογία του Τάσσου Παπαδόπουλου απέναντι στο σχέδιο του τότε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που θα ετίθετο σε δημοψήφισμα.

Δείτε το βίντεο:

Στις 12 Δεκεμβρίου 2008, ο Τάσσος Παπαδόπουλος περνά στην Ιστορία. Πεθαίνει από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, εξαιτίας καρκίνου στον πνεύμονα. Η παρακαταθήκη του όμως παραμένει ζωντανή για τον ευρύτερο ελληνισμό.

Shares